Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού.

ΑρχικήΝέαΣύσταση Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού.
spot_img

cibum team

Σε συμφωνία για τη σύσταση  Ενιαίας Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού, που να εκφράζει το σύνολο του κλάδου, κατέληξαν σήμερα, ανταποκρινόμενοι θετικά στην πρωτοβουλία της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Φωτεινής Αραμπατζή, οι επικεφαλής των δύο σχημάτων, που είχαν προχωρήσει στην ετοιμασία ξεχωριστών φακέλων, κ. κ. Γιάννης Βλαχάκης και Τριαντάφυλλος Ζούρας.

Σε συνάντηση σήμερα στο Υπουργείο υπό την Υφυπουργό, κα Αραμπατζή συμφωνήθηκε:

-να κατατεθεί ένας και ενιαίος φάκελος, που αντιστοιχεί, με βάση τα λεγόμενα τους, στο 90% της παραγωγής και της μεταποίησης, αντίστοιχα 

-η Διεπαγγελματική να οργανωθεί και να λειτουργήσει κατά τα διεθνή πρότυπα προς όφελος της ελληνικής παραγωγής, των πτηνοτρόφων και των επιχειρήσεων.

«Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη εάν αναλογιστεί κανείς ότι η κυοφορία της ιδέας έχει ξεκινήσει από τα τέλη του 2018. Θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαίτερα τον κ. Βλαχάκη και τον κ. Ζούρα, οι οποίοι πραγματικά στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκαν θετικά, με αίσθημα υπευθυνότητας, στην πρωτοβουλία του Υπουργείου», επισήμανε η κ. Αραμπατζή σε δήλωσή της μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε:

«Η εξαιρετικά θετική αυτή εξέλιξη, έρχεται σε μια εποχή που το αυγό, ένα προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, αναδεικνύεται σε μεγάλο πρωταγωνιστή των σύγχρονων διατροφικών τάσεων κι ως εκ τούτου οι προοπτικές για την ελληνική πτηνοτροφία προμηνύονται ιδιαίτερα ευοίωνες.

Βεβαίως, η σύσταση της Διεπαγγελματικής Αυγού δεν αποτελεί το τέλος του ταξιδιού αλλά το τέλος της αρχής. Χρειάζεται οργάνωση, σκληρή δουλειά, συλλογική προσπάθεια. Το αίσθημα υψηλού επαγγελματισμού των επιχειρήσεων του κλάδου και των πτηνοτρόφων, όπως αυτό αποτυπώνεται στις πρότυπες μονάδες τους, τα καινοτομικά προϊόντα, το σεβασμό στην ευζωία των πτηνών και την πλήρη κάλυψη των αναγκών ακόμη και των πιο απαιτητικών καταναλωτών αποτελούν, πάντως, τις βάσεις, τα εχέγγυα για την επιτυχή πορεία της Διεπαγγελματικής για την οποία μπορούμε να είμαστε ρεαλιστικά αισιόδοξοι. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι  σαφές ότι η συμμετοχή σε μία Διεπαγγελματική δεν συνεπάγεται μόνο ευκαιρίες και δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις.

Θέλω με την ευκαιρία να επαναβεβαιώσω ότι ως Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, όπως μέχρι τώρα έτσι και στο μέλλον, είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους, στο πλευρό των ανθρώπων της αγοράς και της παραγωγής. Η θεσμοθέτηση του ισοζυγίου αυγών, που το ζητούσαν για πολλά χρόνια κι έγινε πράξη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι χαρακτηριστική απόδειξη του ενδιαφέροντός μας αλλά δεν είναι η μόνη.

Με τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αυγού ολοκληρώνεται στην ουσία ο κύκλος των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στην κτηνοτροφία/πτηνοτροφία και τα προϊόντα ζωϊκής προέλευσης. Οι εκκρεμότητες κλείνουν με τον καλύτερο τρόπο. Άλλωστε ως Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου αποδίδουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σ’ αυτές τις οργανώσεις και γι’ αυτό, άλλωστε, θεσμοθετήσαμε ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομικό πλαίσιο αλλά φυσικά όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

 

Από την πλευρά των εκπροσώπων της παραγωγής και της αγοράς έγιναν οι εξής δηλώσεις:

 

Ιωάννης Βλαχάκης:

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την πτηνοτροφία. Μετά από εποικοδομητική, όπως πάντα, συζήτηση με την κ. Αραμπατζή και τους συνεργάτες της, συμφωνήσαμε σε μία Ενιαία ισχυρή Διεπαγγελματική Οργάνωση για να μπορέσουμε να κάνουμε τον κλάδο της πτηνοτροφίας αυτό, που ήταν πάντα.

Αυτό που πετύχαμε σήμερα φάνταζε ακατόρθωτο. Διότι στις συνεργασίες υπάρχουν όροι που πρέπει να συμφωνηθούν και όταν είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι, αυτό είναι αρκετά δύσκολο. Σήμερα, όμως, αποδείξαμε ότι με θέληση και καλή  διάθεση όλα γίνονται. 

Η ενιαία Διεπαγγελματική σημαίνει πιο μεγάλη, πιο δυνατή φωνή για το σύνολο του κλάδου, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλο. Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να λύσουμε συνολικά τα προβλήματα».

 

Τριαντάφυλλος Ζούρας:

«Καταρχάς χαίρομαι που έχουμε καταλήξει και νομίζω ότι εκπροσωπούμε αθροιστικά σχεδόν όλο τον κλάδο, άρα η φωνή μας θα είναι πολύ πιο δυνατή και θα παλέψουμε μαζί με τον κ. Βλαχάκη για να καταφέρουμε, με τη συμπαράσταση του Υπουργείου, να λύσουμε τα προβλήματα του κλάδου και να βελτιώσουμε την θέση του.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο