Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
22 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα “χρυσά” αυγά της Ευρώπης: Αύξηση 30% στην τιμή!

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤα "χρυσά" αυγά της Ευρώπης: Αύξηση 30% στην τιμή!
spot_img

Η αύξηση έφτασε στο 85%στην Τσεχία – Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα.

Οι τιμές των τροφίμων στην Ευρώπη παρουσίασαν τεράστια αύξηση το 2022 . Ένα από τα προϊόντα διατροφής με τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών είναι τα αυγά. Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2023 δείχνουν ότι η τιμή των αυγών στην ΕΕ ήταν, κατά μέσο όρο, 30% υψηλότερη από τον Ιανουάριο του 2022 σύμφωνα με τη Eurostat. 

Πολύ μικρότερες αυξήσεις τιμών καταγράφηκαν τον Ιανουάριο του 2022 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2021 (+7%) και τον Ιανουάριο του 2021 σε σύγκριση με τον προ-COVID-19 μήνα Ιανουάριο 2020 (+1%). 

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η υψηλότερη αύξηση στον ετήσιο πληθωρισμό των αυγών καταγράφηκε στην Τσεχία (+85% τον Ιανουάριο του 2023 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2022), ακολουθούμενη από την Ουγγαρία (+80%) και τη Σλοβακία (+79%). Μικρότερες αλλά και πάλι σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στη Γερμανία και στο Λουξεμβούργο (+18%) και στην Αυστρία (+19%). Στην Ελλάδα όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα βρίσκεται περίπου στη μέση της κατάταξης με αύξηση μεταξύ 25 και 30% στην τιμή των αυγών.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα