Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
15.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στις στρατηγικές απώλειας τροφίμων και μείωσης των απορριμμάτων

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΤα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα στις στρατηγικές απώλειας τροφίμων και μείωσης των απορριμμάτων
spot_img

Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για το Food Waste.

Ο κόσμος ετοιμάζεται να εορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για την Απώλεια και τα Απόβλητα Τροφίμων στις 29 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα αφιερωμένη στην αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων (FLW). Αναγνωρίζοντας ότι αυτή η πρόκληση χρειάζεται τις συλλογικές προσπάθειες εμπειρογνωμόνων και ενδιαφερομένων από διάφορους τομείς, το World Sustainable Urban Food Center (CEMAS) της Βαλένθια , σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πληροφοριών για τα Τρόφιμα (EUFIC) , θα φιλοξενήσει την εκδήλωση υψηλού επιπέδου “A muti- Η προοπτική των ενδιαφερομένων σχετικά με την απώλεια τροφίμων και τις στρατηγικές μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων» στις 3 Οκτωβρίου στη Βαλένθια.

Αυτή η εκδήλωση υψηλού επιπέδου, είναι ευκαιρία για την προώθηση της δέσμευσης της ΕΕ για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση της προόδου προς ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων. Πραγματοποιείται ως προοίμιο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης της Βαλένθια 2024 και με έμφαση στον βασικό ρόλο των πόλεων στον καθορισμό πολιτικών κατά της FLW, στοχεύει να συγκεντρώσει ενδιαφερόμενα μέρη από πανεπιστήμια, την κοινωνία των πολιτών, τοπικές, περιφερειακές, εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές, δίκτυα πόλεων, και τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) για μια ημέρα ανταλλαγής γνώσεων και ευαισθητοποίησης.

Εξέχουσες προσωπικότητες της έρευνας στον τομέα της FLW, όπως ο Δρ. Felicitas Schneider από το Ινστιτούτο Ανάλυσης Αγοράς στο Ινστιτούτο Thünen, η Sanne Stroosnijder, διευθύντρια του Προγράμματος Απώλειας και Πρόληψης Απορριμμάτων Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο & Έρευνα Wageningen, και η Gyula Kasza, συντονιστής στο Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης της Σπατάλης Τροφίμων της Ουγγαρίας θα λάβουν μέρος. Επιπλέον, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από κορυφαία δίκτυα πόλεων και πολιτικοί εκπρόσωποι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Γεωργίας της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας.

Οι βασικοί στόχοι της ημερίδας περιλαμβάνουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με τα απόβλητα τροφίμων και τις στρατηγικές μείωσης των απορριμμάτων τροφίμων, την προώθηση της συνεργασίας και του διαλόγου σε όλη την τροφική αλυσίδα αξίας, την κατανόηση παγκόσμιων πρωτοβουλιών και πολιτικών και τον τρόπο αναπαραγωγής τους και την ενίσχυση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για μείωση της σπατάλης τροφίμων.

Η δομή της εκδήλωσης περιλαμβάνει συζητήσεις πρωινού πάνελ και κεντρικές ομιλίες με επίκεντρο τις παγκόσμιες, εθνικές και τοπικές προοπτικές και απογευματινές συνεδρίες με συζητήσεις ανά τομέα, με περιθώρια και για ευκαιρίες δικτύωσης.

Μη διστάσετε να συνδεθείτε στη Βαλένθια και να εγγραφείτε εδώ .

Εάν ενδιαφέρεστε για το πρόγραμμα αλλά δεν μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση αυτοπροσώπως, σημειώστε ότι οι πρωινές συνεδρίες της ολομέλειας θα μεταδίδονται ζωντανά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί για πρόσβαση στην εκπομπή. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ .

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα