Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τα “βελτιωμένα” σουπερμάρκετ περιορίζουν την παιδική παχυσαρκία

ΑρχικήΟικιακάΠαιδίΤα "βελτιωμένα" σουπερμάρκετ περιορίζουν την παιδική παχυσαρκία
spot_img

Σύμφωνα με αμερικανική μελέτη τα επιδοτούμενα σουπερμάρκετ με περισσότερα υγιεινά και φρέσκα τρόφιμα μείωσαν την παιδική παχυσαρκία στην περιοχή όπου δραστηριοποιούνται

Μελέτη στις ΗΠΑ έδειξε πως τα επιδοτούμενα σούπερ μάρκετ που προσφέρουν φρέσκα τρόφιμα σε ορισμένες από τις φτωχότερες γειτονιές της Νέας Υόρκης συνδέθηκαν με τη μείωση κατά 1% των ποσοστών παχυσαρκίας μεταξύ των μαθητών δημοσίων σχολείων που διέμεναν κοντά, αλλά και με τη διαμόρφωση της βαθμολογίας δείκτη μάζας σώματος σε μειώσεις της τάξεως 4% και 10%.

Εάν αυτές οι διαφορές μεταφραστούν και σε νέες πολιτικές κατά της παχυσαρκίας, θα μπορούσαν να βοηθήσουν πάνω από 14 εκατομμύρια παιδιά των ΗΠΑ που είναι παχύσαρκα, αναφέρει το Eurekalert, κάτι που θα απαιτούσε, φυσικά, 3 φορές μεγαλύτερα ποσοστά. Οι προσεγγίσεις που θα συνέβαλλαν σε αυτά τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν επίσης επιδοτήσεις για θρεπτικά τρόφιμα, περιορισμούς στην εμπορία πρόχειρου φαγητού και προειδοποιητικές ετικέτες, βελτιώνοντας, τόσο την υγεία όσο και το βάρος των παιδιών.

Η νέα αυτή μελέτη είχε επικεφαλής ερευνητές από το NYU Grossman School of Medicine. Τα ευρήματά της συνδέουν το άνοιγμα νέων, με περισσότερα υγιεινά προϊόντα ή επιδοτούμενων (κρατικά) καταστημάτων σουπερμάρκετ με τη μείωση από 24,3% σε 23,3%  των ποσοστών παχυσαρκίας μεταξύ 22.712 παιδιών σχολικής ηλικίας που ζούν πολύ κοντά σε αυτά, ενώ στους υπόλοιπους μαθητές που έμεναν πιο μακριά από αυτά, το ποσοστό έμεινε το ίδιο.

Επιπρόσθετα, οι βαθμολογίες κινδύνου παχυσαρκίας μειώθηκαν περισσότερο μεταξύ των μαθητών του νηπιαγωγείου  παρά στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, για αυτό ευθύνεται το  γεγονός, ότι οι έφηβοι έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στη μετακίνηση και σε άλλες γειτονιές σε σχέση με μικρότερα παιδιά, καθώς και περισσότερα χρήματα για σνακ σε εστιατόρια ή φαστ φουντ.

Μέχρι στιγμής, η εν λόγω έρευνα είναι η μεγαλύτερη που έχει διεξαχθεί σχετικά με τη μελέτη των επιπτώσεων των επιδοτήσεων ανάπτυξης σούπερ μάρκετ στην παιδική παχυσαρκία. Τα αποτελέσματα που κατέγραψε μπορεί να δείχνουν αριθμητικά μικρή πρόοδο, αλλά αποδεικνύουν ότι οι επιδοτήσεις των σούπερ μάρκετ μπορεί να διαδραματίσουν αποτελεσματικό ρόλο στην αντιμετώπιση του πολύπλοκου προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας, ειδικά μεταξύ των πιο φτωχών κοινωνικών ομάδων, σύμφωνα με τους ερευνητές. Αν λειτουργήσουν, μάλιστα, συνδυαστικά με κυβερνητικές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις για τη διατροφή και την υγεία, όπως ειπώθηκε παραπάνω, τα αποτελέσματα ενδέχεται να είναι πολύ πιο ικανοποιητικά.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.

Η σημασία του “Branding” στις επιχειρήσεις τροφίμων – Της Δέσποινας Χάρου

Πως να δημιουργήσετε μια επιτυχημένη επωνυμία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα