ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤέσσερις ανακλήσεις στην Κύπρο για σαλμονέλα σε προϊόντα κρέατος

Τέσσερις ανακλήσεις στην Κύπρο για σαλμονέλα σε προϊόντα κρέατος

3 λεπτά ανάγνωσης

Μέσα σε δύο ημέρες ανακλήθηκαν από την Κυπριακή αγορά 2 μάρκες σεφταλιές, μπιφτέκια κοτόπουλου και κεφτεδάκια λόγω σαλμονέλας.

Οι κυπριακές Αρχές μέσα σε δύο ημέρες ανακοίνωσαν τέσσερις ανακλήσεις προϊόντων κρέατος, καθώς οι αναλύσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έδειξαν πως είναι μολυσμένα με σαλμονέλα. Παράλληλα οι αρχές ενημέρωσαν και το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας ειδοποίησης των χωρών –μελών για επικίνδυνα τρόφιμα (RASFF) καθώς το ένα προϊόν παράγεται στη Λετονία.

- Advertisement -

Η πρώτη ανάκληση έγινε πριν από δύο ημέρες και αφορά σε σεφταλιές με την εμπορική επωνυμία ELKO FOOD, και οι υπόλοιπες 3 ανακλήσεις ανακοινώθηκαν σήμερα για τα εξής προϊόντα: σεφταλιές ΣΚΕΥΗΣ (Κυπριακής παραγωγής), για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου Tasty & Soft, Chicken finger food (της Κυπριακής εταιρείας Paradisiotis Ltd)  και για τα μπιφτέκια κοτόπουλου ALERA Good Goods παραγωγής Λετονίας.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρίες που παρασκευάζουν και διακινούν τα εν λόγω τρόφιμα στην κυπριακή αγορά και δόθηκαν οδηγίες για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων παρτίδων. Επειδή όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα της εμπλεκόμενης παρτίδας να βρίσκεται στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή του και να επιστρέψουν τις συσκευασίες στους χώρους απ’ όπου τις αγόρασαν. Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συνεργάζονται με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Είναι τελικά το γλυκαντικό ασπαρτάμη καρκινογόνο; Δημοσιεύτηκε η γνωμοδότηση της EFSA προκαλώντας αντιδράσεις

Η νέα επιστημονική αξιολόγηση για την ασπαρτάμη προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις και άνοιξε νέο κύκλο αντιπαράθεσης.

Μολυσμένα ζυμαρικά πίσω από 88 κρούσματα με διάρροια και εμετούς – Οι κάμερες έδειξαν τι συνέβη στην κουζίνα του εστιατορίου

Η επιστημονική έρευνα αποκάλυψε μια ασυνήθιστη διαδρομή επιμόλυνσης και οι κάμερες έδωσαν κρίσιμες απαντήσεις.

Θανάσης Καλλιντέρης: Έχασε τα πάντα, ξεκίνησε από την αρχή με 100 ευρώ και σήμερα πρωταγωνιστεί στα ελληνικά microgreens

Η απώλεια στις χρηματαγορές, τα μεροκάματα και το «all in» πίσω από μια ξεχωριστή επιχειρηματική ιστορία