Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
24.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τεχνολογία τροφίμων: Φρέσκος χυμός από πεπόνι μέσω ψύξης και υψηλής πίεσης

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία τροφίμων: Φρέσκος χυμός από πεπόνι μέσω ψύξης και υψηλής πίεσης
spot_img

cibum team

Η διάρκεια ζωής καρπουζιών και πεπονιών είναι πολύ μικρή και εκτός από την αγορά νωπών, δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για τους καλλιεργητές αυτών των καλοκαιρινών φρούτων να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Επιπλέον η σπατάλη τροφίμων και η πρόσβαση σε θρεπτικά τρόφιμα αποτελεί πλέον προτεραιότητα για πολλούς καταναλωτές και η ανάπτυξη νέων μεθόδων επεξεργασίας και προϊόντων προστιθέμενης αξίας είναι κρίσιμης σημασίας για τη μελλοντική σταθερότητα της γεωργικής βιομηχανίας.

Για να βοηθήσουν τους καλλιεργητές της Γεωργίας, ερευνητές στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (FST) στο Κολλέγιο Γεωργικών και Περιβαλλοντικών Επιστημών (CAES) διεξάγουν μελέτες για να δοκιμάσουν νέα προϊόντα χρησιμοποιώντας αυτά τα φρούτα.

«Ο μακροπρόθεσμος στόχος της έρευνάς μας είναι να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής των χυμών φρούτων διατηρώντας παράλληλα τα φυσικά επίπεδα ευεργετικών μορίων και την αισθητηριακή ποιότητα», εξήγησε η Lida Araghi, υποψήφια διδάκτορας που ηγείται της μελέτης χυμών.

Αυτή η μελέτη εξετάζει τη χρήση της μεθοδολογίας ψύξης και επεξεργασίας υψηλής πίεσης για να κάνει τον χυμό όσο πιο φρέσκο ​​γίνεται. Η χρήση υψηλής πίεσης αντί άλλων συμβατικών μεθόδων επιτρέπει στο φρούτο να διατηρήσει το θρεπτικό του προφίλ. 

“Μια μη θερμική τεχνολογία όπως η επεξεργασία υψηλής πίεσης προσφέρει μια εναλλακτική λύση στη συμβατική θερμική επεξεργασία για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για βολικά, υψηλής ποιότητας, φυσικά θρεπτικά συστατικά και ελάχιστα επεξεργασμένα προϊόντα”, δήλωσε η Araghi.

Με την εύρεση ενός νέου τρόπου επεξεργασίας καρπουζιών και πεπονιών, αυτή η έρευνα αυξάνει τον αριθμό των αγορών όπου μπορούν οι παραγωγοί να διαθέτουν τα προϊόντα τους παρέχοντας παράλληλα έναν νέο τρόπο για τους καταναλωτές να λαμβάνουν θρεπτικά τρόφιμα. Αυτή η πολυετής ερευνητική μελέτη είναι ένας από τους πολλούς τρόπους ώστε να μειωθούντα απόβλητα τροφίμων και να παραχθούν νέα υγιή καταναλωτικά προϊόντα στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα που πραγματοποιείται στο FST, επισκεφτείτε το foodcience.caes.uga.edu/research .

Πηγή: university of Georgia

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα