Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
18.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαρροές σε συσκευασίες τροφίμων: Επαναστατική τεχνολογία βάζει τέλος στον “εφιάλτη” (Βίντεο)

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΔιαρροές σε συσκευασίες τροφίμων: Επαναστατική τεχνολογία βάζει τέλος στον "εφιάλτη" (Βίντεο)
spot_img

Η αναστάτωση που προκαλείται από τον εντοπισμό συσκευασιών με διαρροή είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τη βιομηχανία τροφίμων. 

Οποιαδήποτε μικροδιαρροή στη συσκευασία, μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα, τη διάρκεια ζωής και την ασφάλεια του προϊόντος. Και τέτοιες αστοχίες στη συσκευασία πρέπει να εντοπίζονται έγκαιρα. Γι’ αυτό και η ανίχνευση διαρροών στη συσκευασία αποτελεί κρίσιμο μέρος της παραγωγικής διαδικασίας που διασφαλίζει ότι ο καταναλωτής λαμβάνει ένα ποιοτικό προϊόν που είναι ασφαλές για κατανάλωση. 

Τεχνολογία Oxipack

Ο εταιρεία Oxipack έχει κατανοήσει τον ζωτικό ρόλο της ανίχνευσης διαρροών για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων και την εγγύηση της διάρκειας ζωής τους και έχει αναπτύξει διάφορες λύσεις που μπορούν να προσδιορίσουν γρήγορα και με ακρίβεια εάν η συσκευασία έχει διαρροή. Όλες οι δοκιμές είναι 100% μη καταστροφικές και δεν απαιτείται προσθήκη αερίου.

Η αναστάτωση που προκαλείται από την ανακάλυψη συσκευασιών που διαρρέουν είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε επεξεργαστή. Ο έλεγχος για διαρροές διεξάγεται γενικά ως χειροκίνητη διαδικασία, χρησιμοποιώντας λουτρό νερού, με τυχαία δοκιμή δειγμάτων. Λαμβάνοντας έναν αριθμό δειγμάτων σε κάθε δοκιμή, εφαρμόζεται στατιστική ανάλυση για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει πρόβλημα γραμμής με τη διαδικασία συσκευασίας. Αυτά τα προϊόντα δεν μπορούν να επιστραφούν στη γραμμή — ακόμα κι αν έχουν περάσει το τεστ διαρροής — κάτι που είναι σπατάλη και κοστίζει χρήματα στην επιχείρησή σας.

Η τεχνολογία ανίχνευσης διαρροών Oxipack αλλάζει το παιχνίδι με μια μοναδική μέθοδο. Μέσω της χρήσης δύο μεμβρανών από καουτσούκ (ή ενός βαθύ θαλάμου ανάλογα με τη συσκευασία του προϊόντος) δημιουργείται ένα κενό στον θάλαμο δοκιμής του εξοπλισμού το οποίο στη συνέχεια παρακολουθείται για μια χρονική περίοδο. Εάν ανιχνευτεί αύξηση πίεσης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προσδιορίζεται ότι υπάρχει διαρροή καθώς και το μέγεθος αυτής της διαρροής.

Η νέα τεχνολογία παρέχει ακριβή ανίχνευση μεγάλων, μικρών και πολύ μικρών διαρροών, χωρίς να καταστρέφει τη συσκευασία. Να σημειωθεί ότι μπορεί να ελέγξει συσκευασίες από 25μm έως και 25 κιλά.

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Stationary Leak Tester για όλα τα είδη διαφορετικών προϊόντων και συσκευασιών. Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συσκευασίες τροφών για κατοικίδια, αλλά και για συσκευασίες σοκολάτας ή γάλακτος σε σκόνη. Με ένα ζεύγος ρυθμίσεων μπορείτε να δοκιμάσετε μια μεγάλη ποικιλία ευέλικτων πακέτων και προϊόντων.
  • Το Stationary Leak Tester (SLT) μπορεί να μετρήσει μια ποικιλία προϊόντων ταυτόχρονα, ανάλογα με την έκδοση και το μέγεθος της συσκευασίας.
  • Απλό στη λειτουργία: ένα πράσινο φως υποδεικνύει ότι η συσκευασία είναι στεγανή και ένα κόκκινο φως υποδεικνύει διαρροή.
  • Τα ίδια και διαφορετικά σχήματα συσκευασίας μπορούν να δοκιμαστούν ταυτόχρονα.
  • Εάν ανακαλυφθεί διαρροή κατά τη δοκιμή περισσότερων από ένα στοιχείων κάθε φορά, το SLT υποδεικνύει ότι υπάρχει διαρροή.
  • Λόγω της κλίμακας και της στιβαρότητάς του, το Stationary Leak Tester είναι ιδανικό για εργοστασιακή ή βιομηχανική χρήση.
  • Ο κύκλος μέτρησης ολοκληρώνεται μέσα σε τριάντα δευτερόλεπτα και ανιχνεύονται διαρροές έως και 10 μm.
  • Ο εξοπλισμός διαβάζεται σύμφωνα με την Πρότυπη Μέθοδο Δοκιμής για Μη Καταστροφική Ανίχνευση Διαρροών σε Συσκευασίες με Μέθοδο Αποσύνθεσης Κενού (ASTM F2338).

Το Oxipack πωλείται αποκλειστικά από τη Heat and Control στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία.

Για περισσότερα πατήστε ΕΔΩ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα