Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τάση: Οι ευρωπαίοι καταναλωτές στρέφονται σε “ενισχυμένα” σνακ, πατατάκια, ντόνατς και αρτοσκευάσματα

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΤάση: Οι ευρωπαίοι καταναλωτές στρέφονται σε "ενισχυμένα" σνακ, πατατάκια, ντόνατς και αρτοσκευάσματα
spot_img

Η βιομηχανία σνακ καινοτομεί με προϊόντα εμπλουτισμένα με πρωτεΐνες καθώς οι καταναλωτές ζητούν λειτουργικά “μικρά γεύματα”.

Η νέα τάση των καταναλωτών για λειτουργικά τρόφιμα εμπλουτισμένα με θρεπτικά συστατικά οδηγεί τη βιομηχανία τροφίμων να εντάξει στην κατηγορία αυτών των “νέων” τροφίμων και διάφορα σνακ όπως πατατάκια, αρτοσκευάσματα και ντόνατς.

Τα σνακ έχουν εξελιχθεί και συνεχίζουν να εξελίσσονται καθώς οι καταναλωτές απομακρύνονται από ανθυγιεινές επιλογές όπως είναι οι τσαλακωμένες σακούλες γεμάτες υδατάνθρακες και λίπος και, επιλέγουν τα ενισχυμένα με θρεπτικά συστατικά που όμως είναι αρκετά παρόμοια με τα αγαπημένα σας κανονικά τσιπς.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Glanbia Nutritionals* το 46% των καταναλωτών θεωρεί τις μπάρες πρωτεΐνης υγιεινές, ενώ το 16% καταναλώνει πλέον σνακ εμπλουτισμένα με πρωτεΐνες, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Στην έρευνα της  Glanbia Nutritionals στην οποία συμμετείχαν 3.000 καταναλωτές από Ιταλία Γαλλία και Σουηδία αποκαλύπτεται ότι οι Ευρωπαίοι μειώνουν τα λιγότερο υγιεινά σνακ όπως αναψυκτικά, καραμέλες, σοκολάτα και συμβατικά πατατάκια και στρέφονται σε άλλα που θεωρούν πιο υγιεινά όπως οι μπάρες και τα πατατάκια με πρωτεΐνες. Παράλληλα οι συμμετέχοντας στην έρευνα είπαν πως οι ισχυρισμοί στις ετικέτες όπως «χαμηλή/χωρίς ζάχαρη» ή με «προσθήκη βιταμινών και μετάλλων», αποτελούν πόλο «έλξης» για την αγορά των προϊόντων.

Οι Ευρωπαίοι δείχνουν ενδιαφέρον για τα μπισκότα πρωτεΐνης (50%), τα μπράουνις με πρωτεΐνη (47%) και τα πατατάκια πρωτεΐνης (34%).

Τα αρτοσκευάσματα, όπως τα ντόνατς ενισχυμένα με πρωτεΐνες (30%), παρουσιάζουν επίσης υψηλή προτίμηση, καθώς και μικρά, σε μέγεθος μπουκιάς σνακ με πρωτεΐνες (30%) και μπάλες (24%), ενώ τα αλείμματα πρωτεΐνης είναι μια άλλη ευκαιρία, με το 34% εκφράζει ενδιαφέρον για αυτό το είδος προϊόντος.

Βέβαια η γεύση παραμένει όχι μόνο αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο, σύμφωνα με την έρευνα της Glanbia, αλλά και νούμερο ένα απαίτηση στα προϊόντα πρωτεΐνης.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν ένα σημείο εκκίνησης για την ευρωπαϊκή βιομηχανία Τροφίμων για να διαφοροποιηθεί και να δημιουργήσει νέα προϊόντα όπως μπισκότα πρωτεΐνης, σοκολάτα με επιπλέον θρεπτικά συστατικά και λειτουργικά πατατάκια ικανοποιώντας την καινοτομία που αποζητούν οι καταναλωτές.

Επιπλέον και η εταιρεία έρευνας αγοράς Innova Market Insights υπογραμμίζει ότι τα αλμυρά σνακ εξακολουθούν να είναι πιο πιθανό να έχουν ενισχυμένους ισχυρισμούς σε θρεπτικά συστατικά από τα γλυκά σνακ (6% έναντι 4% των συνολικών σνακ που κυκλοφόρησαν παγκοσμίως το 2021) και επίσης αυξάνονται ταχύτερα με CAGR 8 % από το 2017 έως το 2021 έναντι 4% για τα σνακ ισχυρισμού ενισχυμένης διατροφής.

Ποιο είναι το μειονέκτημα; Ενώ αυτά τα σνακ προσφέρουν μια πολύ προτιμότερη εναλλακτική λύση, εξακολουθούν να είναι επεξεργασμένα τρόφιμα. Εξακολουθεί να είναι πολύ καλύτερη και πιο υγιεινή, η επιλογή βραστών αυγών, τυριού, μπανάνας, λίγων ξηρών καρπών ή γιαουρτιού για σνακ.

  • Η Glanbia Nutritionals είναι μια επιχείρηση διατροφικών λύσεων και τυριών ύψους 2,68 δισεκατομμυρίων ευρώ με περισσότερους από 2.800 υπαλλήλους και παρουσία σε 19 χώρες. Οι πρωτεΐνες, τα προσαρμοσμένα διαλύματα προμίγματος, το τυρί, τα βιοενεργά συστατικά, τα φυτικά διαλύματα και τα μικροθρεπτικά συστατικά του πωλούνται σε περισσότερες από 130 χώρες παγκοσμίως

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.

Ελληνική Βιομηχανία τροφίμων και τουρισμού: Σημαντική οριζόντια προσθήκη σε όλα τα πρότυπα ISO

Η τροποποίηση που ήρθε από το... "πουθενά" για τους πιστοποιημένους οργανισμούς και ενισχύει τη δέσμευση για τη Δράση για το Κλίμα μέσω της τυποποίησης - Η θέση της TÜV AUSTRIA Hellas.

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα