Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

EIT Jumpstarter: Τι είναι πάλι τούτο;

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςEIT Jumpstarter: Τι είναι πάλι τούτο;
spot_img

Ακόμα και αν η καινοτομία σας βρίσκεται στο πρώιμο στάδιο της “ιδέας” η λύση είναι το πρόγραμμα EIT Jumpstarter.

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει ότι αυτή η περίοδος για το κεφάλαιο καινοτομία χαρακτηρίζεται ως η “χρυσή περίοδος”. Οι startups επιχειρήσεις οδηγούν όλο το σύστημα -περιλαμβανομένου του συστήματος τροφίμων- προς τα εμπρός με τις καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις να δημιουργούν νέες λύσεις βασισμένες στην τεχνολογία που διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον για την Ευρώπη.

Το EIT Jumpstarter , το οποίο διοργανώνεται από το EIT Food και την ευρύτερη Κοινότητα του EIT, είναι ένα πρόγραμμα με στόχο να δώσει στους ανατρεπτικούς στοχαστές από την Κεντρική Ανατολική και τη Νότια Ευρώπη ένα άλμα – ωθώντας τους σε παγκόσμια επιτυχία. 

Το EIT Jumpstarter έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει βιώσιμο αντίκτυπο ενισχύοντας την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Είναι ένα επιλεκτικό, ανταγωνιστικό πρόγραμμα, ειδικά για startups σε πρώιμο στάδιο – εκείνες που δεν έχουν ακόμη χρηματοδοτηθεί και ίσως βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της ιδέας.

Η συμμετοχή στο EIT Jumpstarter ανοίγει πόρτες προς τις ευρωπαϊκές αγορές και συνδέει τις καλύτερες ομάδες με τους μεγάλους βιομηχανικούς εταίρους των έξι Κοινοτήτων του EIT. Αυτές οι εταιρείες περιλαμβάνουν τις GE Healthcare, Siemens, Philips, Roche, Bosch, Nestlé, Pepsico και Maspex.

Χάρη στους καλύτερους στην κατηγορία ειδικούς, μια δημιουργική κοινότητα και μοναδική τεχνογνωσία, το πρόγραμμα μετατρέπει τους κατόχους ιδεών σε επιτυχημένους επιχειρηματίες. Βοηθά τους καινοτόμους να δημιουργήσουν ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, να το επικυρώσουν και τελικά να βγουν στην αγορά.

Ένας από τους στόχους είναι να κατευθύνει καινοτόμες ιδέες στις αυξανόμενες απαιτήσεις στις λύσεις της αγροτεχνολογίας, της αγροδιατροφής και της βιομηχανίας τροφίμων. Αυτό έρχεται με την υποστήριξη του EIT Food – της μεγαλύτερης και πιο δυναμικής κοινότητας καινοτομίας τροφίμων στον κόσμο που επιταχύνει την καινοτομία για να δημιουργήσει ένα κατάλληλο σύστημα τροφίμων που παράγει υγιεινά και βιώσιμα τρόφιμα για όλους, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το μέλλον του φαγητού: Οι Φιναλίστ

Ο τομέας των τροφίμων βρίσκεται σε κομβική στιγμή. Από την αλλαγή διατροφής έως τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, και αυτό πριν αναφέρουμε τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής στην παραγωγή και την καλλιέργεια τροφίμων, είναι ένας κλάδος που δέχεται τεράστια πίεση να γίνει όλο και πιο βιώσιμος.

Ευτυχώς υπάρχουν εκείνοι που έρχονται με ιδέες που αλλάζουν το παιχνίδι και αν έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τα οράματά τους και να ξεκινήσουν επιχειρήσεις, θα διαμορφώσουν το θετικό μέλλον του κλάδου των τροφίμων. Τον περασμένο Νοέμβριο περισσότεροι από εκατό καινοτόμοι ταξίδεψαν στην Κρακοβία της Πολωνίας για να συμμετάσχουν στον Μεγάλο Τελικό του EIT Jumpstarter. Οι πιο πολλά υποσχόμενες startups σε πρώιμο στάδιο από την Κεντρική, την Ανατολική και τη Νότια Ευρώπη βραβεύτηκαν με σχεδόν 200 χιλιάδες ευρώ.

Στις 29 Νοεμβρίου, η έκτη έκδοση του EIT Jumpstarter, του προ-επιταχυντή που διευθύνεται από έξι κοινότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (EIT), ολοκληρώθηκε, συνοψίζοντας το πρόγραμμα με παρουσιάσεις από 42 φιναλίστ σε επτά διαφορετικές κατηγορίες – υγεία , τρόφιμα, πρώτες ύλες, ενέργεια, αστική κινητικότητα, μεταποίηση και Νέο Ευρωπαϊκό Bauhaus (που επικεντρώνεται σε βιώσιμους και χωρίς αποκλεισμούς χώρους διαβίωσης). 

Όσον αφορά στην καινοτομία τροφίμων το 2022, οι φιναλίστ του EIT Jumpstarter ήταν: Ribes Technologies, Digital Bites, Langes Gemüseglück, CIRCAL, LiFi4Food και Onco Diets.

Και οι νικητές

Τα τρία κορυφαία εγχειρήματα ήταν:

  1. LiFi4Food (Ισπανία), που επιδιώκει να παρέχει λύσεις για ψηφιακή γεωργία και γεωργία ακριβείας και να αυξήσει τη βιωσιμότητα των εγκαταστάσεων αγροδιατροφής
  2. Ribes Technologies (Πολωνία), η οποία είναι start up αγροτεχνολογίας, φέρνοντας την αυτοματοποίηση στις φυτείες μούρων.
  3. Digital Bites (Ελλάδα), που οραματίζεται μια εποχή όπου το φαγητό και η εικονική πραγματικότητα θα συνδέονται μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο