Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εσείς θα δοκιμάσετε εκτυπωμένα τρόφιμα από τη νέα μονάδα τρισδιάστατης εκτύπωσης τροφίμων που ανοίγει στη Βιέννη;

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΕσείς θα δοκιμάσετε εκτυπωμένα τρόφιμα από τη νέα μονάδα τρισδιάστατης εκτύπωσης τροφίμων που ανοίγει στη Βιέννη;
spot_img

Με δυνατότητα παραγωγής έως και 60 τόνων τροφίμων κάθε μήνα

Η αυστριακή εταιρεία Revo Foods άνοιξε τη «μεγαλύτερη» βιομηχανική εγκατάσταση στον κόσμο για τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων, γνωστή ως Taste Factory. Το εργοστάσιο της Βιέννης πρόκειται να φέρει επανάσταση στην παραγωγή φυτικών τροφίμων με την αποκλειστική τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης, η οποία αναπαράγει τις υφές του κρέατος χρησιμοποιώντας μυκοπρωτεΐνη – μια ουσία πλούσια σε πρωτεΐνες που προέρχεται από ζυμωμένο μυκήλιο.

Με δυνατότητα παραγωγής έως και 60 τόνων τροφίμων κάθε μήνα, η Revo Foods δηλώνει ότι το νέο εργοστάσιο είναι το πρώτο στον κόσμο που εφαρμόζει τρισδιάστατη εκτύπωση σε αυτήν την κλίμακα.

Η εταιρεία θα κάνει ντεμπούτο το πρώτο της προϊόν, το «The Filet», μια εναλλακτική λύση κρέατος εμπνευσμένη από τον σολομό, στα σούπερ μάρκετ της Ευρώπης. Το προϊόν είναι κατασκευασμένο από μυκοπρωτεΐνη και είναι απαλλαγμένο από χοληστερόλη, ζάχαρη και γλουτένη και είναι γεμάτο με ωμέγα-3, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Καινοτομία στην παραγωγή τροφίμων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Robin Simsa εξέφρασε ενθουσιασμό για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου, σημειώνοντας τις δυνατότητές του να φέρει επανάσταση στη βιομηχανία τροφίμων. «Με το Taste Factory, δείχνουμε ότι αυτή η τεχνολογία λειτουργεί σε βιομηχανική κλίμακα. Με το 3D Structuring, μπορούμε να δημιουργήσουμε εντελώς νέες υφές χρησιμοποιώντας απλά αλλά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συστατικά όπως το μυκήλιο, δημιουργώντας προϊόντα που είναι πολύ πιο συναρπαστικά. “

Η καινοτόμος διαδικασία αναμειγνύει υλικά όπως λίπος και πρωτεΐνες για να μιμηθεί την υφή και την τρυφερότητα των προϊόντων κρέατος, συμπεριλαμβανομένων των φιλέτων φυτικής προέλευσης και τις μπριζόλες. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή παραγωγή τροφίμων, η οποία συχνά περιλαμβάνει υψηλές θερμοκρασίες που υποβαθμίζουν τα θρεπτικά συστατικά, η διαδικασία εκτύπωσης 3D λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, διατηρώντας ζωτικά μικροθρεπτικά συστατικά που διαφορετικά θα είχαν χαθεί.

Η εισαγωγή του 3D Structuring θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή τροφίμων, καθώς επιτρέπει την ταχεία επανάληψη και προσαρμογή των προϊόντων, επιτρέποντας τη δημιουργία μιας ευρείας ποικιλίας επιλογών τροφίμων πιο αποτελεσματικά.

Η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με εταιρείες για την από κοινού ανάπτυξη νέων προϊόντων, με το πρώτο να αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025. Η Revo Foods διερευνά επίσης τις δυνατότητες της εξατομικευμένης διατροφής, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξατομικευμένες λύσεις τροφίμων προσαρμοσμένων στις ατομικές διατροφικές απαιτήσεις, επεκτείνοντας περαιτέρω αντίκτυπο στη βιομηχανία τροφίμων.

Ο επικεφαλής της τεχνολογίας τροφίμων Niccolo Galizzi σχολίασε: «Πιστεύουμε ότι για πραγματική αλλαγή, η βιωσιμότητα και η γαστρονομική απόλαυση πρέπει να συμβαδίζουν».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο