Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Νέα τεχνολογία στην παραγωγή θαλασσινών εργαστηρίου – Άγριο χέλι μέσω “οργανοειδούς ανάπτυξης”

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία: Νέα τεχνολογία στην παραγωγή θαλασσινών εργαστηρίου - Άγριο χέλι μέσω "οργανοειδούς ανάπτυξης"
spot_img

Η startup Forsea foods κατοχύρωσε την τεχνική ως μέσο καλλιέργειας θαλασσινών σε βιομηχανική κλίμακα. 

Η οργανοειδής ανάπτυξη προέρχεται από την αναπτυξιακή βιολογία και είναι ένα τρισδιάστατο μοτίβο ανάπτυξης που αναπαράγει τον τρόπο με τον οποίο τα ψάρια αναπτύσσονται φυσικά. Η ισραηλινή startup τεχνολογίας τροφίμων Forsea Foods κατοχύρωσε την τεχνική ως μέσο καλλιέργειας θαλασσινών σε βιομηχανική κλίμακα. 

Δημιουργώντας ένα εργαστηριακό περιβάλλον για βέλτιστη ανάπτυξη, ο οργανοειδής ιστός αναπτύσσεται φυσικά όπως θα έκανε σε ένα ψάρι στη θάλασσα. Όπως αναφέρει το springwise, αυτό μειώνει την ανάγκη για τους επιστήμονες να προσθέτουν εξωτερικούς αυξητικούς παράγοντες στον ιστό, η συνήθης πρακτική καλλιέργειας κρέατος σήμερα. Όσο πιο κοντά στο φυσικό γίνεται, το κρέας που καλλιεργείται σε οργανοειδή είναι επίσης πολύ πιο υγιεινό από τα περισσότερα ψάρια που αλιεύονται άγρια. Δεν υπάρχουν μικροπλαστικά ή χημικά στα καλλιεργούμενα φιλέτα, τα οποία, λέει η εταιρεία, περιέχουν όλα τα ίδια υγιεινά θρεπτικά συστατικά ενός τυπικά καλλιεργούμενου ψαριού.

Η Forsea Foods εστιάζει τις προσπάθειές της στην αναπαραγωγή και την παραγωγή του κρέατος ενός απειλούμενου είδους που θεωρείται λιχουδιά σε πολλούς πολιτισμούς. Το άγριο χέλι δεν αναπαράγεται σε αιχμαλωσία, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την εκτροφή, και οι αντικαταστάσεις που καλλιεργούνται στο εργαστήριο θα μπορούσαν να επαναφέρουν το είδος από το χείλος της εξαφάνισης. Η Forsea σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα προϊόντα της εμπορικά το 2025 και συνεχίζει να αναπτύσσει τη γκάμα των θαλασσινών της.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα