Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου, 2022
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Καινοτομία: Νέα τεχνολογία στην παραγωγή θαλασσινών εργαστηρίου – Άγριο χέλι μέσω “οργανοειδούς ανάπτυξης”

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΚαινοτομία: Νέα τεχνολογία στην παραγωγή θαλασσινών εργαστηρίου - Άγριο χέλι μέσω "οργανοειδούς ανάπτυξης"
spot_img

Η startup Forsea foods κατοχύρωσε την τεχνική ως μέσο καλλιέργειας θαλασσινών σε βιομηχανική κλίμακα. 

Η οργανοειδής ανάπτυξη προέρχεται από την αναπτυξιακή βιολογία και είναι ένα τρισδιάστατο μοτίβο ανάπτυξης που αναπαράγει τον τρόπο με τον οποίο τα ψάρια αναπτύσσονται φυσικά. Η ισραηλινή startup τεχνολογίας τροφίμων Forsea Foods κατοχύρωσε την τεχνική ως μέσο καλλιέργειας θαλασσινών σε βιομηχανική κλίμακα. 

Δημιουργώντας ένα εργαστηριακό περιβάλλον για βέλτιστη ανάπτυξη, ο οργανοειδής ιστός αναπτύσσεται φυσικά όπως θα έκανε σε ένα ψάρι στη θάλασσα. Όπως αναφέρει το springwise, αυτό μειώνει την ανάγκη για τους επιστήμονες να προσθέτουν εξωτερικούς αυξητικούς παράγοντες στον ιστό, η συνήθης πρακτική καλλιέργειας κρέατος σήμερα. Όσο πιο κοντά στο φυσικό γίνεται, το κρέας που καλλιεργείται σε οργανοειδή είναι επίσης πολύ πιο υγιεινό από τα περισσότερα ψάρια που αλιεύονται άγρια. Δεν υπάρχουν μικροπλαστικά ή χημικά στα καλλιεργούμενα φιλέτα, τα οποία, λέει η εταιρεία, περιέχουν όλα τα ίδια υγιεινά θρεπτικά συστατικά ενός τυπικά καλλιεργούμενου ψαριού.

Η Forsea Foods εστιάζει τις προσπάθειές της στην αναπαραγωγή και την παραγωγή του κρέατος ενός απειλούμενου είδους που θεωρείται λιχουδιά σε πολλούς πολιτισμούς. Το άγριο χέλι δεν αναπαράγεται σε αιχμαλωσία, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη την εκτροφή, και οι αντικαταστάσεις που καλλιεργούνται στο εργαστήριο θα μπορούσαν να επαναφέρουν το είδος από το χείλος της εξαφάνισης. Η Forsea σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τα προϊόντα της εμπορικά το 2025 και συνεχίζει να αναπτύσσει τη γκάμα των θαλασσινών της.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιομηχανία τροφίμων: Ανεπαρκείς οι πρακτικές διαχείρισης νερού σύμφωνα με έκθεση

Οι περισσότερες εταιρείες τροφίμων έχουν αδύναμες ή καθόλου πρακτικές διαχείρισης νερού, σύμφωνα με έκθεση της Morningstar.

Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις συσκευασίες

Θεσπίζεται συγκεκριμένο ποσοστό επαναχρησιμοποιούμενων ή επαναπληρούμενων συσκευασιών που θα πρέπει να προσφέρουν οι εταιρείες στους καταναλωτές.

Ελληνικό γιαούρτι: Μελέτη για τον εμπλουτισμό του με πρωτεΐνη ορού γάλακτος χωρίς λακτόζη

Ενθαρρυντικά για την γαλακτοβιομηχανία είναι τα ευρήματα επιστημονικής μελέτης για την παραγωγή ελληνικών γιαουρτιών για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα