Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

MEDITERRA: Χρυσή διάκριση Τεχνολογικής Καινοτομίας για την κρυοξήρανση

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνMEDITERRA: Χρυσή διάκριση Τεχνολογικής Καινοτομίας για την κρυοξήρανση
spot_img

Kρυοξήρανση είναι η μέθοδος αποξήρανσης προϊόντων υπό συνθήκες χαμηλής πίεσης και θερμοκρασίας.

Η MEDITERRA_mastihashop ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την βράβευσή της στον ετήσιο διαγωνισμό Healthy Food & Beverage Awards 2024 | Bio Food Awards 2024, στην κατηγορία Technology Innovation. Η εταιρεία έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Τεχνολογικής Καινοτομίας για τα προϊόντα κρυοξήρανσης της σειράς Cultura Mediterra.

Kρυοξήρανση είναι η μέθοδος αποξήρανσης προϊόντων υπό συνθήκες χαμηλής πίεσης και θερμοκρασίας. Με την τεχνολογία αυτή, τα θρεπτικά συστατικά και η γεύση των συστατικών, παραμένουν αναλλοίωτα, ενώ αυξάνεται θεαματικά η διάρκεια ζωής των προϊόντων καθώς πλέον δεν απαιτείται αποθήκευση και μεταφορά με ψυγείο. Τα προϊόντα έχουν έως και 80% λιγότερο όγκο & βάρος ενώ για την ανασύστασή τους απαιτείται μόνο το νερό που έχει αφαιρεθεί.  

Η χρυσή διάκριση επιβραβεύει την επιδιωκόμενη στροφή της εταιρείας σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμους μεθόδους παραγωγής που στοχεύουν, μεσοπρόθεσμα, στην αλλαγή του παραγωγικού της αποτυπώματος.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο Radisson Blu Park Hotel από την BOUSSIAS events. Τα βραβεία αποτελούν την μετεξέλιξη των Healthy Diet Awards, όπου για 4 συνεχόμενα έτη ανέδειξαν και επιβράβευσαν την αριστεία και την καινοτομία σε προϊόντα και υπηρεσίες που προάγουν την ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή στην Ελλάδα. Περισσότερα από 150 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Φορέων, Πανεπιστημίων, Επαγγελματίες καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, παρευρέθηκαν στην τελετή, τιμώντας και επικροτώντας με την παρουσία τους την ποιότητα των 31 βραβευμένων υποψηφιοτήτων. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο