Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
14 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέες γεύσεις φράουλας που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΝέες γεύσεις φράουλας που καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους
spot_img

Χρήση ελεγχόμενης γεωργίας περιβάλλοντος για φράουλες με γεύσεις που υπάρχουν στη φύση, αλλά δεν είναι άμεσα διαθέσιμες στους καταναλωτές μέσω των τρεχουσών μεθόδων παραγωγής.

Η Ελεγχόμενη Γεωργία Περιβάλλοντος (CEA) προσφέρει μια στρατηγική για το σχεδιασμό βέλτιστων συνθηκών καλλιέργειας για την ενίσχυση των επιθυμητών χαρακτηριστικών της καλλιέργειας και την ελαχιστοποίηση της χρήσης νερού ή άλλων εισροών. Επί του παρόντος, η CEA εστιάζει στα φυλλώδη χόρτα και τα βότανα, όμως έχει τη δυνατότητα να παρέχει μια ευρεία ποικιλία από γευστικές, θρεπτικές καλλιέργειες. Για να προωθήσει την επιστήμη της CEA και να διαφοροποιήσει τις ποικιλίες καλλιεργειών εσωτερικού χώρου, η κοινοπραξία Precision Indoor Plants (PIP) του Foundation for Food & Agriculture Research (FFAR ) χρηματοδοτεί το The Ohio State University με 1,8 εκατομμύρια δολάρια για τον προσδιορισμό ποικιλιών φράουλας που μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους και για την ανάπτυξη ποικιλιών που θα αποδώσουν κορυφαίες, νέες γεύσεις.

Η ελεγχόμενη καλλιέρεγια φράουλας επιτρέπει την ανάπτυξή της όλο το χρόνο ανεξάρτητα από την τοποθεσία, χρησιμοποιεί λιγότερο νερό και μπορεί να αυξήσει την απόδοση των καλλιεργειών.

«Αυτό το έργο είναι μια άνευ προηγουμένου βαθιά κατάδυση στα μοριακά υπόβαθρα της γεύσης φράουλας. Η διεπιστημονική μας ομάδα ερευνητών της Πολιτείας του Οχάιο και του USDA θα ανακαλύψει τρόπους για να επιλέγει και να καλλιεργεί φράουλες με ανώτερη γεύση, εντελώς σε εσωτερικούς χώρους, παρέχοντας ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός για τη βιομηχανία εσωτερικής γεωργίας» δήλωσε ο Δρ. Devin Peterson , του Κέντρου Έρευνας και Εκπαίδευσης Flavor και Διευθυντής της Πρωτοβουλίας Έρευνας Τροφίμων για την Υγεί α στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και διάσημος ειδικός στην επιστήμη των τροφίμων και στη χημεία των γεύσεων.

Ο Peterson και η ομάδα του εντοπίζουν ενώσεις φράουλας που συμβάλλουν σε κορυφαίες γεύσεις και ποικιλίες που θα ευδοκιμήσουν στη γεωργία ελεγχόμενου περιβάλλοντος. Μέσω καινοτόμων τεχνικών εκτροφής και προηγμένων καλλιεργητικών πρακτικών, η ερευνητική ομάδα στοχεύει να ξεκλειδώσει πλήρως τις δυνατότητες της φράουλας στην εσωτερική καλλιέργεια, φέρνοντας επανάσταση στο τοπίο της ποικιλίας των καλλιεργειών.

Πηγή: FoundationFAR

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια και τα σνακ καλαμποκιού – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο