Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι 10 καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων στην Ευρώπη 2023

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΟι 10 καλύτερες εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων στην Ευρώπη 2023
spot_img

Oι 10 ευρωπαϊκές εταιρείες τροφίμων που αναδιαμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε την παραγωγή, τη διανομή και την κατανάλωση τροφίμων.

Η ραγδαία ανάπτυξη της καινοτομίας στην τεχνολογία τροφίμων είναι όχι μόνο δεδομένη αλλά και επιβεβλημένη λόγω των δεκάδων προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το ευρωπαϊκό σύστημα τροφίμων. Στις προκλήσεις περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η βιωσιμότητα, η σπατάλη τροφίμων, η επισιτιστική ανασφάλεια, η ικανοποίηση των αναγκών του καταναλωτή ακόμα και η αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

To invetiva.co δημοσίευσε λίστα με τις 10 καλύτερες εταιρείες καινοτομίας τροφίμων στην Ευρώπη για το 2023 και πρόκειται για τις:

WOLT

Η Wolt είναι μια εταιρεία διανομής τροφίμων με έδρα το Ελσίνκι που έχει επεκταθεί γρήγορα σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας υπηρεσίες παράδοσης σε περισσότερες από 20 χώρες. Η Wolt χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να βελτιστοποιήσει τις διαδρομές παράδοσης, μειώνοντας τους χρόνους παράδοσης και βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα. Εκτός από τις υπηρεσίες παράδοσης, η Wolt έχει επεκταθεί και στην αγορά παράδοσης ειδών παντοπωλείου. Η επιτυχία της Wolt δεν πέρασε απαρατήρητη από τους επενδυτές, με την εταιρεία να έχει συγκεντρώσει πάνω από 850 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση μέχρι σήμερα.

INFARM

Η Infarm με έδρα το Βερολίνο, παράγει «εσωτερικά αγροκτήματα» που μπορούν να εγκατασταθούν σε εστιατόρια, σούπερ μάρκετ και άλλους αστικούς χώρους. Αυτά τα αγροκτήματα χρησιμοποιούν υδροπονική τεχνολογία για την καλλιέργεια φρέσκων προϊόντων όλο το χρόνο, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων και το κόστος μεταφοράς. Η IKEA έχει συνάψει συνεργασία με την Infarm για την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας βοτάνων μέσα στα εστιατόρια τριών καταστημάτων της, στη Γερμανία.

Too Good To Go 

Η Too Good To Go με έδρα την Κοπεγχάγη και εστίαση στη βιωσιμότητα, στοχεύει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων και συνεργάζεται με εστιατόρια, καφετέριες και άλλες επιχειρήσεις τροφίμων για να διανείμει τα τρόφιμα που έχουν περισσέψει σε μειωμένες τιμές. Η εφαρμογή της εταιρείας επιτρέπει στους πελάτες να αναζητούν και να αγοράζουν πλεονάζοντα τρόφιμα από τοπικές επιχειρήσεις, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων και παρέχοντας οικονομικές επιλογές γευμάτων στους καταναλωτές.

Olio

H Olio με έδρα στο Λονδίνο όπως και η Too Good To Go συμβάλει στη μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσω της διασύνδεσης των καταναλωτών με εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις τροφίμων για να αγοράζουν σε μειωμένη τιμή τα πλεονάζοντα τρόφιμα. Η Olio έχει επεκταθεί γρήγορα σε όλη την Ευρώπη και έχει συνεργασίες με πολλούς μεγάλους λιανοπωλητές τροφίμων.

Gousto

Η Gousto είναι μια εταιρεία παράδοσης κιτ γευμάτων με έδρα το Λονδίνο, η οποία προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να μαγειρεύουν γεύματα ποιότητας εστιατορίου στο σπίτι. Τα κιτ γευμάτων της εταιρείας περιέχουν προμετρημένα συστατικά και κάρτες συνταγών, διευκολύνοντας τους πελάτες να ετοιμάζουν γεύματα στο σπίτι. Η Gousto συνεργάζεται με ντόπιους αγρότες και παραγωγούς τροφίμων για την παραγωγή συστατικών υψηλής ποιότητας για τα κιτ γευμάτων του.

Deliveroo

Η Deliveroo είναι εταιρεία διανομής γευμάτων με έδρα το Λονδίνο, η οποία έγινε γρήγορα μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παράδοσης τροφίμων στην Ευρώπη. Η εταιρεία συνεργάζεται με πάνω από 140.000 εστιατόρια σε 13 χώρες, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα επιλογών φαγητού στους πελάτες της. Όπως και η Wolt χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης για να βελτιστοποιήσει τις διαδρομές παράδοσης και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά του.

Mosa Meat

Η Mosa Meat είναι μια ολλανδική εταιρεία που παράγει κρέας που καλλιεργείται στο εργαστήριο χρησιμοποιώντας καλλιέργειες κυττάρων. Η τεχνολογία της εταιρείας επιτρέπει την παραγωγή κρέατος χωρίς την ανάγκη σφαγής ζώων, μειώνοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής κρέατος και παρέχοντας μια πιο βιώσιμη πηγή πρωτεΐνης. Η Mosa Meat έχει λάβει σημαντικές επενδύσεις από μεγάλες εταιρείες τροφίμων και αναμένεται να κυκλοφορήσει τα προϊόντα κρέατος που καλλιεργούνται στο εργαστήριο στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον.

AgriTech

Η Γαλλική AgriTech παράγει κάθετες φάρμες που χρησιμοποιούν υδροπονική τεχνολογία για την καλλιέργεια φρέσκων προϊόντων. Αυτές οι φάρμες μπορούν να εγκατασταθούν σε αστικές περιοχές, μειώνοντας το κόστος μεταφοράς και παρέχοντας στους καταναλωτές πρόσβαση σε φρέσκα, τοπικά καλλιεργούμενα προϊόντα. Η AgriTech έχει συνεργαστεί με πολλούς μεγάλους λιανοπωλητές και παραγωγούς τροφίμων για να φέρει τις κάθετες φάρμες της στους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη.

Farmdrop

Η Farmdrop είναι μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που συνδέει τους καταναλωτές με τοπικούς αγρότες και παραγωγούς τροφίμων, παρέχοντας μια πιο βιώσιμη και διαφανή αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων. Η διαδικτυακή πλατφόρμα της εταιρείας επιτρέπει στους καταναλωτές να αγοράζουν φρέσκα τρόφιμα τοπικής προέλευσης απευθείας από αγρότες και παραγωγούς τροφίμων, μειώνοντας το κόστος μεταφοράς και υποστηρίζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Karma

Η Karma είναι μια εταιρεία με έδρα τη Στοκχόλμη που στοχεύει να μειώσει τη σπατάλη τροφίμων συνεργαζόμενη με τοπικούς λιανοπωλητές τροφίμων και εστιατόρια για να πουλήσει τα πλεονάζοντα τρόφιμα σε μειωμένες τιμές. Η εφαρμογή της εταιρείας επιτρέπει στους πελάτες να αγοράσουν φθηνά τρόφιμα από επιχειρήσεις στις οποίες αυτά τα γεύματα έχουν περισσέψει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα