Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
11.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για την αξιοποίηση ακαλλιέργητων εκτάσεων του Δημοσίου από αγρότες

ΑρχικήΝέαΘεσσαλονίκη: Πρόταση για την αξιοποίηση ακαλλιέργητων εκτάσεων του Δημοσίου από αγρότες
spot_img

Να παραχωρηθούν οι αναξιοποίητες εκτάσεις του δημοσίου σε αγρότες, προκειμένου να καλλιεργηθούν το συντομότερο δημητριακά άμεσης ωρίμανσης και να καλυφθούν έτσι οι επισιτιστικές ανάγκες της χώρας τους επόμενους μήνες από εγχώρια παραγωγή, ζητά το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά.

   Συγκεκριμένα, με αφορμή «τις πολύ σοβαρές οικονομικές, μεταξύ άλλων, επιπτώσεις που ήδη προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, μία εκ των οποίων διαφαίνεται ότι είναι η σοβαρή έλλειψη σιτηρών», το ΕΒΕΘ ζητά την άμεση ανάθεση ακαλλιέργητων εκτάσεων γης του Δημοσίου σε αγρότες που διαθέτουν την τεχνογνωσία και τον τον μηχανολογικό εξοπλισμό, με σκοπό την καλλιέργεια και σπορά τους με σπόρους δημητριακών άμεσης ωρίμανσης (τρίμηνης), «έχοντας ως εθνικό στόχο την όσο το δυνατό πληρέστερη κάλυψη, μέσω της εγχώριας παραγωγής, των σημαντικών αναγκών της χώρας σε σιτηρά κατά τους ερχόμενους μήνες».

- Advertisement -

   Αφού επισημαίνει ότι αυτό αποτελεί και πρόσφατο αίτημα της επιχειρηματικής κοινότητας της περιοχής, το ΕΒΕΘ σημειώνει ότι το ύψος της αποζημίωσης για κάθε αγρότη ανά κιλό παραδιδόμενης ποσότητας σιτηρών ή η ανανέωση του δικαιώματος χρήσης της γης για έναν επιπλέον κύκλο σποράς, μπορούν να συμφωνηθούν και να επικυρωθούν με τη σύναψη και υπογραφή σχετικών συμβολαίων.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα