ΑρχικήΝέαΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος που έψησε και έφαγε σκαντζόχοιρους

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος που έψησε και έφαγε σκαντζόχοιρους

2 λεπτά ανάγνωσης

Οι σκαντζόχοιροι στην Ελλάδα είναι προστατευόμενο είδος.

Για παράβαση του νόμου περί θήρας κατηγορείται ένας 35χρονος Ρομά από τη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης, ο οποίος φέρεται πως θανάτωνε σκαντζόχοιρους επειδή γι’ αυτόν αποτελούσαν εκλεκτό έδεσμα. Στην Ελλάδα, οι σκαντζόχοιροι προστατεύονται από το Προεδρικό Διάταγμα 67/1981 (ως προστατευμένο είδος). Σύμφωνα με τον gastronomo στον κόσμο των Ρομά, από την Κριμαία μέχρι τη Σκωτία, ο σκαντζόχοιρος κατέχει σημαντική θέση τόσο σε γαστρονομικό επίπεδο, για το νόστιμο κρέας του καθώς θεωρείται εξαιρετική λιχουδιά, γευστικότατο, με άρωμα φουντουκιού, και με άπειρους τρόπους παρασκευής.

- Advertisement -

Ο 35χρονος Ρομά, δεν συνελήφθη λόγω παρελεύσεως του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με το grtimes.gr από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο εν λόγω άνδρας αναρτούσε τις σχετικές εικόνες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, από το καλοκαίρι του 2021 έως το καλοκαίρι του 2023. Προηγήθηκε σχετική καταγγελία Φιλοζωικού Σωματείου προς το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου και ειδικότερα στην αστυνομική υπηρεσία που ασχολείται με την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα ζώα.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο τέσσερις Ρομά συνελήφθησαν στη Λάρισα, κατηγορούμενοι για παράβαση άρθρου του Προεδρικού Διατάγματος 67/1981 (περί προστασίας αυτοφυούς χλωρίδας και άγριας πανίδας). Συγκεκριμένα μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονος βρέθηκε ότι είχαν παράνομα στην κατοχή τους έναν σκαντζόχοιρο μέσα σε αυτοσχέδιο κλουβί.

Φωτογραφίες εξασφάλισε και δημοσιεύει το GRTimes.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Συσκευασίες Delivery: Μπορεί να καταναλώνουμε έως 3.478 μικροπλαστικά τον χρόνο

Νέα επιστημονική μελέτη υπολογίζει την ετήσια πρόσληψη μικροπλαστικών από συσκευασίες delivery και εξετάζει τα υλικά που απελευθερώνουν περισσότερα σωματίδια.

216 κρούσματα σαλμονέλωσης σε τέσσερις χώρες από ντομάτες – Σύνδεση με εισαγωγές από το Μαρόκο

Τα φρέσκα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν εκτεταμένες επιδημίες όταν εμφανίζεται μόλυνση εντός των διεθνών αλυσίδων εφοδιασμού τροφίμων

Ευρωπαϊκός συναγερμός μετά από καταγγελία για νεκρό βάτραχο σε έτοιμη σαλάτα – Κίνδυνοι για την υγεία και συστάσεις

Τι αποκαλύπτουν επιστημονικές μελέτες για την παρουσία αμφιβίων σε έτοιμες σαλάτες και ποιους κινδύνους αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές.