Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τιμές Σαρακοστανιών – Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΤιμές Σαρακοστανιών - Ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης
spot_img

Σύσταση προς τους καταναλωτές να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς, ώστε να αποφύγουν την αγορά προϊόντων που προσφέρονται σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές

Σε επίπεδα αντίστοιχα ή χαμηλότερα από τα περυσινά κινούνται οι τιμές των κατεψυγμένων προϊόντων με υψηλή ζήτηση κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης.

- Advertisement -

Αναλυτικά, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Τους τελευταίους μήνες ο πληθωρισμός τροφίμων στην Ελλάδα κινείται γύρω από το μηδέν (π.χ. τον Ιανουάριο του 2025 ήταν -0,5%) και είναι – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat- ο χαμηλότερος στην Ευρωζώνη.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των κατεψυγμένων προϊόντων με υψηλή ζήτηση κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής, που αφορούν πρωτίστως τα ευάλωτα οικονομικά νοικοκυριά, αυτές κινούνται σε επίπεδα αντίστοιχα ή χαμηλότερα από τα περυσινά. Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Eurostat:

– Κατεψυγμένα ψάρια (π.χ. βακαλάος): -3,1%.

– Κατεψυγμένα θαλασσινά (π.χ. γαρίδες, μύδια, καλαμάρια): -9,5%.

– Ψωμί (π.χ. λαγάνες): +0,2%.

– Άλλα προϊόντα τροφίμων (π.χ. χαλβάς, αλοιφές, κ.λπ.): 0,0%.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης προτρέπει τους καταναλωτές, ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους οικονομικά, να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς ώστε να αποφύγουν την αγορά προϊόντων που προσφέρονται σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές και να προστατεύσουν την αγοραστική δύναμή τους. Παράλληλα, οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης θα συνεχίσουν να διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους στην αγορά και να επιβάλλουν υψηλά πρόστιμα όπου παρατηρούνται παραβάσεις της αγορανομικής ή της καταναλωτικής νομοθεσίας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα