Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τιμές Τροφίμων: Παρέμβαση του ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΤιμές Τροφίμων: Παρέμβαση του ΥπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας
spot_img

“Να βρεθούν λύσεις για τη μείωση του πληθωρισμού και την αποφυγή της κερδοσκοπίας στις τιμές των τροφίμων”

Την ανάγκη να ευθυγραμμιστούν οι επιμέρους πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και να τεθεί ως πολιτική προτεραιότητα η παρακολούθηση των παγκόσμιων αποθεμάτων, η διασφάλιση των μεταφορών αγροτικών προϊόντων, η ομαλή λειτουργία της εσωτερικής αγοράς και το παγκόσμιο εμπόριο επισήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά την παρέμβασή του στο Άτυπο Συμβούλιο υπουργών Γεωργίας που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα.

Επισήμανε ότι πρέπει βρεθούν λύσεις για την τιθάσευση του πληθωρισμού και την αποφυγή κερδοσκοπιών και εκτόξευσης των τιμών των τροφίμων με στόχο την προστασία των πολιτών. Μιλώντας για την βιώσιμη παραγωγή τροφίμων ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι αποτελεί σημαντικό στοιχείο η αξιοποίηση της μικρής κλίμακας γεωργίας αλλά και η προστασία των προσαρμοσμένων ποικιλιών.

Στο εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο όπως είπε, είναι σημαντικό να διατηρηθεί το μη εντατικό μοντέλο γεωργίας και κτηνοτροφίας και οι τοπικές γεωργικές πρακτικές, που είναι απόλυτα συμβατές με τις απαιτήσεις της Πράσινης Συμφωνίας. «Στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική, μεταξύ άλλων, η στήριξη των μικρών και οικογενειακών εκμεταλλεύσεων, των ορεινών, μειονεκτικών και νησιωτικών περιοχών με εργαλεία, όπως η γεωργία ακριβείας, η ορθολογική διαχείριση του νερού με έργα υποδομής, η βιολογική παραγωγή και η δίκαιη κατανομή του εισοδήματος» αναφέρει ο κ. Γεωργαντάς σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ.

Κλείνοντας, τόνισε ότι το κοινό μας Ευρωπαϊκό όραμα για την γεωργία συνδέεται στενά με την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος και συνεπώς η προστασία του αγροτικού κεφαλαίου της Ένωσης από τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών, είναι επιτακτική ανάγκη.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο