Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Την FOODEXPO εγκαινίασε ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης

ΑρχικήΝέαΤην FOODEXPO εγκαινίασε ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης
spot_img

“Επενδύουμε πολλά στην ανάδειξη των προϊόντων που παράγει η ελληνική γη”.

Τη μεγαλύτερη έκθεση στον τομέα των τροφίμων και ποτών στη Νότιοανατολική Ευρώπη «Food Expo», που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2024, στον χώρο της Metropolitan Expo, εγκαινίασε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύσης Σταμενίτης, εκπροσωπώντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο ΥφΑΑΤ στον σύντομο χαιρετισμό του μίλησε για τη μεγάλη σημασία της διοργάνωσης, αλλά και τη δυναμική που διαθέτει, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού εκθετών καθώς και πλήθος επισκεπτών.

Ο Υφυπουργός κ. Σταμενίτης αναφέρθηκε στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών, τον οποίο χαρακτήρισε σημαντική παράμετρο της οικονομικής μας ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι: «….η παρουσία των προϊόντων μας στις διεθνείς αγορές διαρκώς κερδίζει έδαφος και σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα ξεχωρίζει. Οι δείκτες άλλωστε των ελληνικών εξαγωγών που διαρκώς βελτιώνονται είναι ο καλύτερος μάρτυρας».

Επιπλέον, ο Διονύσης Σταμενίτης εστίασε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών προϊόντων μας, τονίζοντας ότι αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα. «Επενδύουμε πολλά στην προβολή των προϊόντων μας, επενδύουμε πολλά συνολικά στην ανάπτυξη της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας», ανέφερε ο κ. Διονύσης Σταμενίτης, και καταλήγοντας επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία μετασχηματίζεται και ακολουθεί μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθούν οι δυνάμεις της υγιούς επιχειρηματικότητας της χώρας. 

Κλείνοντας, ο Υφυπουργός συνεχάρη τους διοργανωτές για την άρτια διοργάνωση, για την καθιέρωση της αλλά και για την κυριαρχία της στο πεδίο των τροφίμων και των ποτών.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο