Κυριακή, 13 Απριλίου, 2025
17.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

To Αφιέρωμα της EFSA στον «Κώστα» Κωνσταντίνο Κουτσουμανή

ΑρχικήΝέαTo Αφιέρωμα της EFSA στον «Κώστα» Κωνσταντίνο Κουτσουμανή
spot_img

Αφιέρωμα στον «Κώστα» Κωνσταντίνο Κουτσουμανή από την EFSA

Η ελληνική επιστημονική κοινότητα Ασφάλειας Τροφίμων, σοκαρισμένη άκουσε την είδηση για την ξαφνική απώλεια του καθηγητή Μικροβιολογίας και Υγιεινής Τροφίμων, Διευθυντή του Τομέα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του τμήματος Γεωπονίας του Α.Π.Θ. και Αντιπροέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), Κωνσταντίνου Κουτσουμανή, που πέθανε απροσδόκητα σε ηλικία 52 ετών. Ο διακεκριμένος, αγαπητός, σεμνός και λαμπρός επιστήμονας και άνθρωπος υπέστη καρδιακή ανακοπή στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη.

- Advertisement -

Ανακοίνωση για την ξαφνική απώλεια του καθηγητή Κωνσταντίνο Κουτσουμανή εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

Το αφιέρωμα της EFSA στον “Κώστα”

Αφιέρωμα στον «Κώστα» Κωνσταντίνο Κουτσουμανή

Με μεγάλη θλίψη μάθαμε για τον απροσδόκητο θάνατο του αγαπητού μας συναδέλφου, Κωνσταντίνου Κουτσουμάνη, χθες. Ο «Κώστας» υπήρξε ένθερμος υπέρμαχος του ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλειας τροφίμων, ενώ υπηρετούσε ως εμπειρογνώμονας της EFSA τα τελευταία 18 χρόνια.

Η πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της EFSA, Susanne Hougaard Bennekou, δήλωσε: «Είμαστε πολύ λυπημένοι που χάνουμε τον συνάδελφο και τον φίλο μας. Η ανθρωπιά του Κώστα καθώς και η εμπειρογνωσία του διαφωτίζουν την Επιστημονική Επιτροπή και καθοδήγησαν τους προηγούμενους ρόλους του, ιδίως ως μέλος και ως πρόεδρος της ομάδας της EFSA για τους βιολογικούς κινδύνους.»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EFSA, Bernhard Url, δήλωσε: «Εξ ονόματος της EFSA, του προσωπικού και της κοινότητας εμπειρογνωμόνων μας, τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας αυτή τη θλιβερή στιγμή πηγαίνουν στην οικογένεια του Κώστα. Λυπούμαστε βαθύτατα για τη βαθιά απώλειά σας. Θα μας λείψει επίσης πολύ».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.

Το φθηνό ψάρι στο “στόχαστρο” Οργανώσεων – Γιατί και ποιοι εξέδωσαν οδηγία να μην το τρώμε – Αντιδρά η ευρωπαϊκή Αλιεία

Η αλιευτική βιομηχανία της ΕΕ καταγγέλλει τη συμβουλή των ΜΚΟ προς τους καταναλωτές να σταματήσουν να αγοράζουν το ψάρι που αλιεύει ο στόλος της ΕΕ

Προσοχή – ΕΦΕΤ: «ΜΗΝ το φάτε» – Το ελληνικό κοτόπουλο που ανακαλείται από τα σουπερμάρκετ – Κίνδυνος δηλητηρίασης (Φωτο)

Ανάκληση κοτόπουλου ελληνικής εταιρείας μολυσμένου με το παθογόνο βακτήριο της σαλμονέλας
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα