Τρίτη, 14 Ιανουαρίου, 2025
7.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το έριξαν στο παγωτό λόγω καύσωνα οι Έλληνες

ΑρχικήΝέαΤο έριξαν στο παγωτό λόγω καύσωνα οι Έλληνες
spot_img

cibum team

Με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης τρέχει η αγορά παγωτού που ευνοείται το φετινό καλοκαίρι από τις υψηλές θερμοκρασίες αλλά και την ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης.

Η χρονιά ξεκίνησε με θετικό πρόσημο ενώ καθώς η ζήτηση κλιμακώνεται, δικαιώνονται οι προσδοκίες για βελτίωση κερδοφορίας των σημάτων της τοπικής αγοράς και επιστροφή των πωλήσεων στα επίπεδα του 2019.

Σημειώνεται ότι τα περιοριστικά μέτρα στέρησαν σημαντικά έσοδα στον κλάδο από τα σημεία μικρής λιανικής και τη ho.re.ca.. Αντίθετα, το κανάλι του supermarket εμφάνισε αύξηση στην κατηγορία σε ποσοστό που έφτανε ακόμη και το 20% τους πρώτους 4-5 μήνες της περσινής χρονιάς. Ειδικά τα οικογενειακά παγωτά πριμοδοτήθηκαν από την αύξηση της εντός σπιτιού κατανάλωσης και ηγήθηκαν της κατηγορίας.

Συνολικά πάντως ο τομέας του παγωτού αποδείχτηκε αρκετά ευάλωτος, όπως σημειώνουν παράγοντες της αγοράς, εξηγώντας ότι το προϊόν συνδέεται με την αυθόρμητη κατανάλωση και επηρεάζεται από την τουριστική κίνηση. Και τα δύο είναι παράγοντες που διέκοψε η πανδημία. Από την άλλη μεριά το αναπτυσσόμενο ρεύμα ενίσχυσης της κατανάλωσης στο σπίτι μέσω του καναλιού των supermarket μετρίασε την πτώση. Για το 2021 η πρόβλεψη των μεγάλων παικτών της αγοράς ανέφερε ισχυρή ανάκαμψη των πωλήσεων παγωτού και εν πολλοίς επιβεβαιώνονται

Σημειώνεται ότι συνολικά η αξία της αγοράς τυποποιημένου παγωτού σε τιμές λιανικής υπολογίζεται ότι έχει υποχωρήσει κοντά στα 200 εκατ. ευρώ από τα περίπου 223 εκατ. ευρώ το 2019.

Κορυφαίες εταιρείες στην αγορά, με σειρά κατάταξης βάση μεριδίων, είναι η Unilever, η Froneri και η Κρι-Κρι, που ελέγχουν πάνω από το 50% αθροιστικά, με ένα επιπλέον περίπου 9-10% να αφορά τα προϊόντα private label.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσιμο νερό: 6.800 περιπτώσεις καρκίνου το χρόνο από νερό μολυσμένο με χημικές ουσίες PFAS

Μελέτη δείχνει ότι σε περιοχές, όπου το πόσιμο νερό ξεπέρασε τα συνιστώμενα μέγιστα επίπεδα PFAS είχαν υψηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρκίνων του πεπτικού, του ενδοκρινικού, του αναπνευστικού και του στόματος και του λαιμού

Το είδος τσιπούρας που προκαλεί παραισθήσεις παρόμοιες με LSD

Η κατανάλωση αυτού του ψαριού μπορεί να σας κάνει να "ταξιδεύετε" για μέρες...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο