Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το “μυστήριο” της πλατφόρμας Mystery Pot –  Μία win win situation

ΑρχικήΠιστοποίησηΒραβείαΤο “μυστήριο” της πλατφόρμας Mystery Pot –  Μία win win situation
spot_img

Η Ελληνική startup που κέρδισε Gold Βραβείο στα Food Experts’ Awards 2023.

Η ελληνική startup Mystery pot που έλυσε το «μυστήριο» πίσω από την σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα, διεκδίκησε και κέρδισε GOLD βραβείο στη κατηγορία Top Food Waste Management Initiative στα Food Experts’ Awards 2023. Όπως λέει ο Δημήτριος Σεϊνταρίδης Co-founder στη Mystery Pot, όραμα της εταιρείας είναι να «εξαλείψουμε τη σπατάλη τροφίμων από κάθε κατάστημα, να παρέχουμε φρέσκο και οικονομικό φαγητό σε όλους καθώς και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ενάντια της σπατάλης τροφίμων».

Πρόκειται για μια πλατφόρμα (εφαρμογή κινητών και ιστοσελίδα) που συνδέει το καταναλωτικό κοινό με καταστήματα (σούπερ μάρκετ, φούρνους, ζαχαροπλαστεία, μανάβικα κ.α.) τα οποία στο τέλος της μέρας έχουν περίσσεια τροφίμων και τα διαθέτουν σε μειωμένη τιμή-στο ένα τρίτο της αρχικής. Μέσω του Mystery Pot, οι καταναλωτές ενημερώνονται για τα πλησιέστερα καταστήματα με πλεόνασμα φαγητού, μια πληροφορία που μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστή.

Μαρία Τσεκουρά και Δημήτρης Σεϊνταρίδης Mystery Pot co-founters.

Τα καταστήματα που συμμετέχουν στο Mystery Pot διαθέτουν ‘πακέτα-έκπληξη΄ που αποτελούνται από φρέσκα τρόφιμα που έχουν ήδη παραχθεί, αλλά δεν κατάφεραν να πωληθούν εγκαίρως εντός του ωραρίου του εκάστοτε καταστήματος. Αυτά τα πακέτα είναι διαθέσιμα με έκπτωση στους καταναλωτές. Το περιεχόμενο κάθε πακέτου είναι ‘μυστικό’ καθώς εξαρτάται από τα απούλητα είδη της ημέρας. Εξού και η ονομασία Mystery Pot και το επιπλέον κίνητρο να ανακαλύψει ο καταναλωτής τι κρύβεται στο πακέτο του. Οι επιχειρήσεις αντί να έχουν ζημία από την απόρριψη των φρέσκων προϊόντων τους, έχουν κέρδος και μειώνουν τα έξοδα απορριμμάτων τους. Παράλληλα έχουν άφιξη νέων πελατών και θετική προβολή για τη συμβολή τους στη δράση της μείωσης σπατάλης τροφίμων. Οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν νέες γεύσεις και νόστιμα φαγητά σε οικονομική τιμή, καθώς επίσης και να ανακαλύψουν νέα καταστήματα. Το Mystery Pot είναι μια win-win λύση για όλους. Για τα καταστήματα, τους καταναλωτές και φυσικά το περιβάλλον.

Η Mystery Pot συμμετείχε στα Food Experts Award’s, FEA 2023, τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου τροφίμων και ποτών που οργάνωσε το cibum, στα οποία διακρίθηκαν εταιρείες τροφίμων με σπουδαία δουλειά και εταιρείες που υποστηρίζουν τον κλάδο των τροφίμων με ποιοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο της 31ης Detrop Helexpo.

 Όπως δήλωσε ο Δημήτριος Σεϊνταρίδης, τα κίνητρα συμμετοχής στα FEA,  ήταν η διάδοση του μηνύματος για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα, με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί το κοινό. Επίσης τα FEA ήταν μία ευκαιρία για δικτύωση, ώστε να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων με επαγγελματίες και εμπειρογνώμονες του χώρου εστίασης. Επίσης η συμμετοχή και η κατάκτηση ενός FEA παρέχει σίγουρα αναγνώριση για την προσπάθειά μας για μείωση της σπατάλης τροφίμων.

“Η υποψηφιότητά μας για το FEA 2023 στην κατηγορία “Top Food Waste Management Initiative” λέει ο κ. Σεϊνταρίδης, “βασίστηκε στην καινοτομία της εφαρμογής Mystery Pot. Η εφαρμογή  σχεδιάστηκε με σκοπό την μείωση της σπατάλης τροφίμων από τοπικά καταστήματα από όπου οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας γεύματα με έκπτωση“.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο