Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
19.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων "Poisoned" κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ
spot_img

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Το ντοκιμαντέρ “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” που προβλήθηκε στο Netflix, κέρδισε ένα βραβείο Emmy στην κατηγορία ντοκιμαντέρ. Το βραβείο υπογραμμίζει τον αντίκτυπο της ταινίας, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Netflix στις 2 Αυγούστου 2023 και ρίχνει φως σε κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

- Advertisement -

Σε σκηνοθεσία της Stephanie Soechtig, γνωστής για τα εντυπωσιακά έργα της όπως το “Under the Gun” και το “Fed Up”, το “Poisoned” εμβαθύνει στο ξέσπασμα του Jack in the Box από E. coli το 1993, όπουπολλοί από τους ασθενείς ήταν κάτω από 10 ετών, ενώ 4 παιδιά ηλικίας από 17 μηνών ως και 6 ετών έχασαν τη ζωή τους. Το τραγικό περιστατικό, ήταν μια κομβική στιγμή στην ιστορία της αμερικανικής ασφάλειας τροφίμων. Το ξέσπασμα, το οποίο οδήγησε σε πολυάριθμες ασθένειες και θανάτους, προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς και τις πρακτικές για την ασφάλεια των τροφίμων. Η ταινία προβάλλει επίσης τροφικές δηλητηριάσεις από σαλάτες και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με θύματα αυτών των εστιών.

Βασισμένο στο βιβλίο μπεστ σέλερ «Poisoned: The True Story of the Deadly E. Coli Outbreak That Changed the Way Americans Eat» του Τζεφ Μπένεντικτ, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια συναρπαστική έκθεση που έχει απήχηση στους καταναλωτές, τη βιομηχανία τροφίμων, τις ρυθμιστικές αρχές και τους πολιτικούς. Η υποψηφιότητα της ταινίας υπογραμμίζει τη συνάφειά της και τον επείγοντα χαρακτήρα του μηνύματός της σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν οι τροφιμογενείς ασθένειες.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τι κρύβεται πίσω από τη δημοφιλή ενεργειακά ποτά που καταναλώνουν παιδιά και έφηβοι; Ανησυχητικά ευρήματα του Ökotest

Πόσα ενεργειακά ποτά μπορούμε να ανεχτούμε πριν γίνει η κατανάλωση πραγματικά επικίνδυνη;

Οδοντόκρεμες μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα – Δοκιμή σε 51 γνωστές μάρκες

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες αποκάλυψε ότι πολλές εμπορικές οδοντόκρεμες είναι μολυσμένες με μόλυβδο και άλλα επικίνδυνα βαρέα μέταλλα.

Aκτινοβολημένα τρόφιμα: Είναι ασφαλή ή πρέπει να τα αποφεύγουμε; – Πώς τα ξεχωρίζουμε

Η ακτινοβόληση τροφίμων είναι μια μέθοδος επεξεργασίας τροφίμων με ιονίζουσα ακτινοβολία που αποσκοπεί στην εξόντωση παθογόνων βακτηρίων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα