Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων “Poisoned” κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΤο ντοκιμαντέρ ασφάλειας τροφίμων "Poisoned" κέρδισε βραβείο ΕΜΜΥ
spot_img

Το βραβείο επιβεβαιώνει πως το θέμα ασφάλειας τροφίμων έχει παγκόσμιο αντίκτυπο.

Το ντοκιμαντέρ “Poisoned: The Dirty Truth About Your Food” που προβλήθηκε στο Netflix, κέρδισε ένα βραβείο Emmy στην κατηγορία ντοκιμαντέρ. Το βραβείο υπογραμμίζει τον αντίκτυπο της ταινίας, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στο Netflix στις 2 Αυγούστου 2023 και ρίχνει φως σε κρίσιμα ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια των τροφίμων.

Σε σκηνοθεσία της Stephanie Soechtig, γνωστής για τα εντυπωσιακά έργα της όπως το “Under the Gun” και το “Fed Up”, το “Poisoned” εμβαθύνει στο ξέσπασμα του Jack in the Box από E. coli το 1993, όπουπολλοί από τους ασθενείς ήταν κάτω από 10 ετών, ενώ 4 παιδιά ηλικίας από 17 μηνών ως και 6 ετών έχασαν τη ζωή τους. Το τραγικό περιστατικό, ήταν μια κομβική στιγμή στην ιστορία της αμερικανικής ασφάλειας τροφίμων. Το ξέσπασμα, το οποίο οδήγησε σε πολυάριθμες ασθένειες και θανάτους, προκάλεσε σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς και τις πρακτικές για την ασφάλεια των τροφίμων. Η ταινία προβάλλει επίσης τροφικές δηλητηριάσεις από σαλάτες και περιλαμβάνει συνεντεύξεις με θύματα αυτών των εστιών.

Βασισμένο στο βιβλίο μπεστ σέλερ «Poisoned: The True Story of the Deadly E. Coli Outbreak That Changed the Way Americans Eat» του Τζεφ Μπένεντικτ, το ντοκιμαντέρ προσφέρει μια συναρπαστική έκθεση που έχει απήχηση στους καταναλωτές, τη βιομηχανία τροφίμων, τις ρυθμιστικές αρχές και τους πολιτικούς. Η υποψηφιότητα της ταινίας υπογραμμίζει τη συνάφειά της και τον επείγοντα χαρακτήρα του μηνύματός της σχετικά με τους κινδύνους που ενέχουν οι τροφιμογενείς ασθένειες.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Παγκόσμια αναστάτωση για τον μολυσμένο καπνιστό σολομό – Μετά την Ελλάδα και την Ευρώπη ειδοποίηση και από τον Καναδά

Οι εμπειρογνώμονες της EFSA και του ECDC λένε ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης της μόλυνσης

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο