Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το “Βιολογικό Χωριό” η πρώτη επένδυση της SouthBridge

ΑρχικήΝέαΤο "Βιολογικό Χωριό" η πρώτη επένδυση της SouthBridge
spot_img

cibum team

Την έναρξη λειτουργίας του νέου επενδυτικού κεφαλαίου SouthBridge Europe Mezzanine II SCA, SICAR με την συγκέντρωση 174 εκατ. ευρώ στο πρώτο closing, ανακοίνωσε η SouthBridge Advisors ΑΕΔΟΕΕ (www.southbridgeadvisors.com).

Ταυτόχρονα με την έναρξη της λειτουργίας του, το SouthBridge ΙΙ ανακοίνωσε και την πρώτη του επένδυση στην εταιρεία Βιολογικό Χωριό ΑΕ, η οποία λειτουργεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα, με 19 καταστήματα ήδη στην Αττική και αλλά 6 σε στάδιο ανάπτυξης.

Το Βιολογικό Χωριό έχοντας σημαντική ίδια τεχνογνωσία στο κλάδο των βιολογικών προϊόντων, έχει επενδύσει τα τελευταία χρόνια στη σωστή εκπαίδευση του καταναλωτή και έχει στηρίξει αποτελεσματικά Έλληνες βιο-παραγωγούς και αντιπροσώπους. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του 2020, τα έσοδα της εταιρείας ξεπέρασαν τα 15 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40% έναντι του προηγούμενου έτους.

Το νέο επενδυτικό κεφάλαιο έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, επενδύει κυρίως σε μικρομεσαίες ελληνικές εταιρείες και υποστηρίζεται από κορυφαίους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, πρώην ΤΑΝΕΟ).

Το SouthBridge II θα ακολουθήσει την επιτυχημένη επενδυτική στρατηγική του πρώτου SouthBridge I, το οποίο πέτυχε σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλες τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του, που περιλαμβάνει τον Όμιλο HotelBrain, την ‘Αλφα Διανομές / ΙΝΚΑΤ, την Cosmos Yachting, την Manifest, τον Όμιλο Katikies, καθώς και τις εταιρείες Diakinissis, Arivia και Skroutz. Ενδεικτικές συναλλαγές επιτυχημένων αποεπενδύσεων του SouthBridge I αποτελούν η πώληση του κορυφαίου παραγωγού τυριού φυτικής προέλευσης Arivia στην πολυεθνική εταιρεία τροφίμων Upfield (θυγατρική της KKR), καθώς και η μερική πώληση της κορυφαίας ελληνικής πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου Skroutz στην CVC.

Το SouthBridge II, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική, υποστηρίζει ενεργά με κεφάλαια και know-how επιτυχημένους επιχειρηματίες που προσδοκούν να κάνουν το επόμενο βήμα ανάπτυξης στην εταιρεία τους.

Ειδικότερα, οι επενδύσεις του SouthBridge II στοχεύουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τις εταιρείες του χαρτοφυλακίου του, τόσο μέσω της χρηματοδότησης κεφαλαίων που προορίζονται για οργανική ανάπτυξη και εξαγορές, όσο και μέσω της κεφαλαιακής και διοικητικής αναδιοργάνωσης και μετασχηματισμού των εταιρειών.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα