Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Συσκευασία Τροφίμων: ποιότητα, υλικά και μέθοδοι συσκευασίας

ΑρχικήΝέαΣυσκευασία Τροφίμων: ποιότητα, υλικά και μέθοδοι συσκευασίας
spot_img

cibum team

  Η  Plan of Business Accounting Services & Seminars σε συνεργασία με τον κ. Ζαχαρία Παπανικολάου, Γεωπόνο Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, MSc Διδάκτωρ Αγροτικής Οικονομίας, Α.Π.Θ, διοργανώνει το Webinar ”Συσκευασία Τροφίμων: ποιότητα, υλικά και μέθοδοι συσκευασίας” εκπαιδευτικής κατάρτισης διάρκειας 4 διδακτικών ωρών.

Η συσκευασία εκτός από την απαραίτητη προστασία που προσφέρει έναντι των περιβαλλοντικών συνθηκών και των κινδύνων, βοηθά στην επεξεργασία, στο marketing, τις πωλήσεις ακόμα και στο μαγείρεμα των προϊόντων. Η εμπορική αξία του  τροφίμου εξαρτάται από την διάρκεια ζωής του, την ποιότητα, την ασφάλεια και την ευκολία στην κατανάλωσή του. Είναι φανερή λοιπόν η ανάγκη να κατανοήσουμε τις αλληλοεπιδράσεις των διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν το σύστημα τρόφιμο/συσκευασία.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα βασικά υλικά, τις μεθόδους συσκευασίας τροφίμων και τα θέματα προστασίας τους από τους περιβαλλοντικούς και ανθρώπινους παράγοντες, τις απαιτήσεις των καταναλωτών καθώς και τις σύγχρονες εξελίξεις στη συσκευασία. Η γνώση αυτή θα επιτρέψει τον καλύτερο σχεδιασμό, επιλογή και διαχείριση των συσκευασμένων προϊόντων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε  :

  • Ερασιτέχνες παραγωγούς
  • Τεχνολόγους τροφίμων
  • Γεωπόνους
  • Φοιτητές θετικών επιστημών
  • Παραγωγούς που τυποποιούν τα προϊόντα τους
  • Και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να αποκτήσει γνώσεις στη συσκευασία τροφίμων

Οι συμμετέχοντες μπορούν να  προέρχονται από οποιοδήποτε τομέα της αλυσίδας των τροφίμων.

Σε Φοιτητές, στα Μέλη μας καθώς και σε συμμετέχοντες προηγούμενων σεμιναρίων του κου. Ζαχαρία Παπανικολάου, που έχει διοργανώσει η Plan of Business χορηγείται ειδική έκπτωση 20%. 

Τα θέματα που θα αναλυθούν στο σεμινάριο είναι τα εξής:

  1. Ποιότητα τροφίμων
  2. Συσκευασία
  3. Επιλογή συσκευασιών κατάλληλων για τρόφιμα
  4. Είδη συσκευασίας: Γυάλινα δοχεία, μεταλλικά κουτιά, πλαστικά δοχεία, κιβώτια και κουτιά, εύκαμπτα μέσα προστασίας
  5. Γέμισμα, κλείσιμο και σφράγισμα συσκευασιών τροφίμων
  6. Συσκευασία κυριότερων τροφίμων
  7. Ορθές πρακτικές αποθήκευσης – μεταφοράς – διαχείρισης συσκευασμένων τροφίμων
  8. Έξυπνη συσκευασία
  9. Ιχνηλασιμότητα

Το σεμινάριο έχει συνολική διάρκεια 4 ωρών και είναι διαθέσιμο μόνο Online.

 Δηλώσεις συμμετοχής έως και 21 Μαΐου 2021, ώρα 19.00 μμ.

E-mail επικοινωνίας planofbusiness@planofbusiness.eu & info@planofbusiness.eu

Τηλ. 213. 045.4831

Παρέχεται βεβαίωση συμμετοχής και εκπαιδευτικό υλικό.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων

ChitoFOODS: Ελληνική καινοτομία για νέες εφαρμογές τροφίμων

Το ChitoFOODS είναι ένα πρωτοποριακό ερευνητικό έργο από Έλληνες επιστήμονες, που ασχολείται με νανοσωματίδια και μεμβράνες με βάση τη χιτοζάνη, με εκχυλίσματα παραπροϊόντων αγροδιατροφής για νέες εφαρμογές τροφίμων.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα