Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Unilever: «Ζεστοί» καταψύκτες παγωτού – Θα ανεβάσει 6 βαθμούς τη θερμοκρασία συντήρησης στα παγωτά

ΑρχικήΝέαUnilever: «Ζεστοί» καταψύκτες παγωτού - Θα ανεβάσει 6 βαθμούς τη θερμοκρασία συντήρησης στα παγωτά
spot_img

Η Unilever σε ένα φιλόδοξο και φιλικό προς το περιβάλλον σχέδιο, προτίθεται να ανεβάσει 6 βαθμούς τη συντήρηση των παγωτών της. Είναι όμως το σχέδιο αυτό φιλικό και προς την ασφάλεια του παγωτού; Μένει να αποδειχθεί.

Η Unilever ανακοίνωσε πως σχεδιάζει να δοκιμάσει τη χρήση καταψυκτών παγωτού που λειτουργούν σε ελαφρώς υψηλότερες θερμοκρασίες με την ελπίδα ότι η μείωση της χρήσης ενέργειας θα μπορούσε να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περίπου 20 – 30% ανά καταψύκτη.

Η εφαρμογή θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στη Γερμανία τον επόμενο μήνα και έπειτα στην Ινδονησία το επόμενο έτος. Ο στόχος της εταιρείας είναι να διερευνήσει τον αντίκτυπο στα προϊόντα παγωτού και την ενεργειακή απόδοση της λειτουργίας των καταψυκτών της στους -12C σε πραγματικές συνθήκες, αντί για το τρέχον μέσο πρότυπο της βιομηχανίας που είναι στους -18 C.

Εάν επιτύχει, η Unilever δήλωσε ότι θα εργαστεί για να “ζεστάνει” σταδιακά τους last mile καταψύκτες σε διάφορες αγορές παγκοσμίως, ξεκινώντας από χώρες και περιοχές όπου το αποτύπωμα άνθρακα από τις εργασίες ψύξης είναι υψηλότερο, προκειμένου να “επιτύχει τον μέγιστο αναγωγικό αντίκτυπο” στο CO2 της.

Ο Matt Close, πρόεδρος της επιχείρησης παγωτών της Unilever, δήλωσε σύμφωνα με το GreenBiz ότι εάν οι δοκιμές αποδειχθούν αποτελεσματικές στη μείωση των εκπομπών, της χρήσης ενέργειας και του κόστους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι δεν επηρεάζεται η ποιότητα των προϊόντων, τότε θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλοι κατασκευαστές παγωτού το ίδιο μοτίβο.

Οι εκπομπές αερίων που προκαλούνται από τους καταψύκτες παγωτού της λιανικής, αντιπροσωπεύουν το 10% του αποτυπώματος αερίων θερμοκηπίου της αλυσίδας αξίας της Unilever.

Η εταιρεία επιδιώκει να μειώσει αυτές τις εκπομπές μέσω διαφόρων προσπαθειών για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, χρησιμοποιώντας τεχνικές καινοτομίες, ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και διερευνώντας κατά πόσον είναι δυνατόν να «θερμανθεί» η ψυχρή αλυσίδα κατεψυγμένων και διατηρημένων με απλή ψύξη προϊόντων της.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα