ΑρχικήΝέαUSDA: Ακριβά πανό με τον Τραμπ ενώ κόπηκαν επιδοτήσεις σε σχολεία και...

USDA: Ακριβά πανό με τον Τραμπ ενώ κόπηκαν επιδοτήσεις σε σχολεία και τράπεζες τροφίμων

3 λεπτά ανάγνωσης

Κριτική στο Υπουργείο Γεωργίας για δαπάνες χιλιάδων δολαρίων σε διαφημιστικά, εν μέσω περικοπών σε προγράμματα στήριξης

Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών δαπάνησε πάνω από 16.000 δολάρια για την εκτύπωση και ανάρτηση γιγαντιαίων πανό με το πρόσωπο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του πρώην Προέδρου Αβραάμ Λίνκολν, την ίδια περίοδο που προχωρούσε σε περικοπές σημαντικών επιδοτήσεων σε σχολεία και τράπεζες τροφίμων, σύμφωνα με νέα έκθεση.

- Advertisement -

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φωλιές τρωκτικών στους χώρους παραγωγής και αποθήκευσης τυριών– Επείγουσα ανάκληση

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Μέλι: Πώς καταφέρνει να διατηρείται για αιώνες ενώ δεν περιέχει πρόσθετα;

- Advertisement -

Από την αρχή της θητείας του, ο Τραμπ έχει προωθήσει περικοπές σε δαπάνες που η κυβέρνησή του θεωρεί περιττές. Τον Μάρτιο, το USDA κατήργησε δύο ομοσπονδιακά προγράμματα που είχαν θεσπιστεί κατά την πανδημία, αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Τα προγράμματα αυτά στήριζαν σχολεία και τράπεζες τροφίμων για την προμήθεια προϊόντων από τοπικές φάρμες, με στόχο την ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος.

Εγγραφείτε στα διαδικτυακά σεμινάρια Food Defense και Food Safety Culture τέλη Αυγούστου από TÜV HELLAS (TÜV NORD) και CIBUM 

Εκπρόσωπος του USDA είχε δηλώσει στο CBS MoneyWatch ότι η τρέχουσα πολιτική δίνει έμφαση σε «σταθερές και αποδεδειγμένες λύσεις» με μακροπρόθεσμο αντίκτυπο, σε αντίθεση με τα «βραχυπρόθεσμα προγράμματα» της κυβέρνησης Μπάιντεν. Η χρηματοδότηση αυτών των δράσεων γινόταν μέσω της Commodity Credit Corporation, κρατικού φορέα στήριξης της εγχώριας γεωργίας.

- Advertisement -

Σύμφωνα με έγγραφα που επικαλείται το Salon, το υπουργείο πλήρωσε 16.400 δολάρια στην εταιρεία Timsco Graphics του Μέριλαντ για την παραγωγή τριών πανό, εκ των οποίων αναρτήθηκαν τελικά δύο. Τα πανό τοποθετήθηκαν τον Μάιο, με αφορμή την 163η επέτειο από την ίδρυση του USDA, και συνέπεσαν με εορταστικές ημερομηνίες όπως η Ημέρα Μνήμης, η Ημέρα της Σημαίας και η 4η Ιουλίου.

Η υπουργός Γεωργίας Μπρουκ Ρόλινς δημοσίευσε τότε φωτογραφίες των πανό στο X, χαρακτηρίζοντας το όραμα του Τραμπ «χρυσή εποχή για τους αγρότες». Το USDA υπεραμύνθηκε της επιλογής, υπογραμμίζοντας ότι τα πανό τιμούν τόσο τον ιδρυτή του υπουργείου Αβραάμ Λίνκολν όσο και τον «καλύτερο υποστηρικτή των αγροτών και κτηνοτρόφων της Αμερικής», τον Πρόεδρο Τραμπ.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Ελλάδα και Γαλλία στις χώρες με ευρήματα φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με την EFSA

Αυξημένα τα ευρήματα υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων στο παρθένο ελαιόλαδο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων

Ελλάδα: Ποιος φταίει για την ακρίβεια στα τρόφιμα; Τι απαντούν οι εκπρόσωποι του κλάδου

Η βιομηχανία και το λιανεμπόριο αποδίδουν τις ανατιμήσεις στο υψηλό ενεργειακό κόστος, τις διεθνείς πιέσεις και τις αυξήσεις στα νωπά προϊόντα, απορρίπτοντας τις κατηγορίες περί υπερβολικών κερδών

Διαιτολόγος, σύμβουλος διατροφής, «ολιστικός διατροφολόγος» – Τι σημαίνει κάθε τίτλος στην Ελλάδα και σε ποιον να απευθυνθείτε

Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες τίτλοι που ακούγονται επιστημονικοί. Μόνο ένας είναι νομικά κατοχυρωμένος