Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου, 2024
13.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία αυγών – Egg Industry 4.0: Μη καταστροφικές τεχνολογίες οπτικής ανίχνευσης 

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΒιομηχανία αυγών - Egg Industry 4.0: Μη καταστροφικές τεχνολογίες οπτικής ανίχνευσης 
spot_img

Πως η συμβατική βιομηχανία αυγών μπορεί να μετατραπεί σε έξυπνη και βιώσιμη, μέσω του Egg Industry 4.0.

Το αυγό θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές διατροφικής πρωτεΐνης και έχει σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ανάπτυξη και ανάπτυξη. Με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, αυξάνεται και η κατά κεφαλήν κατανάλωση αυγών. Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές εξελίξεις οδήγησαν σε πολυάριθμες εφευρέσεις όπως το Internet of Things (IoT), διάφορους οπτικούς αισθητήρες, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη (AI), μεγάλα δεδομένα και υπολογιστικό νέφος, μετατρέποντας τη συμβατική βιομηχανία σε μια έξυπνη και βιώσιμη βιομηχανία αυγών, επίσης γνωστό ως Egg Industry 4.0 (EI 4.0). 

Η ιδέα EI 4.0 έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την αυτοματοποίηση, να ενισχύσει τη βιοασφάλεια, να προωθήσει τη διαφύλαξη της καλής μεταχείρισης των ζώων, να αυξήσει την έξυπνη ταξινόμηση και την επιθεώρηση ποιότητας και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Για έναν βιώσιμο μετασχηματισμό του Industry 4.0, είναι σημαντικό να αναλυθούν οι διαθέσιμες τεχνολογίες, την τελευταία έρευνα, τους υπάρχοντες περιορισμούς και τις προοπτικές. 

Ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο IFT, εξετάζει τις υπάρχουσες μη καταστροφικές τεχνολογίες οπτικής ανίχνευσης για τη βιομηχανία αυγών και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα στοιχεία του EI 4.0, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων τεχνολογιών EI 4.0 για την παραγωγή αυγών, την ποιοτική επιθεώρηση και την ταξινόμηση. Επιπλέον, αναλύθηκαν κριτικά τα μειονεκτήματα των τρεχουσών τεχνολογιών EI 4.0, οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης και οι μελλοντικές τάσεις. Αυτή η ανασκόπηση μπορεί να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους βιομήχανους και τους ακαδημαϊκούς να κατανοήσουν καλύτερα την ενοποίηση των μη καταστροφικών τεχνολογιών και του αυτοματισμού με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση του ποιοτικού ελέγχου και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πόρων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας αυγών.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανασκόπηση πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μολυσμένη ρόκα στην Ευρώπη: Ένας νεκρός από σαλμονέλωση και 200 τροφικές δηλητηριάσεις

Ευρωπαϊκή μελέτη ανακοινώνει αύξηση των κρουσμάτων σαλμονέλωσης από την Ιταλική ρόκα και έναν νεκρό ενώ εξακολουθούν να δηλώνονται τροφικές δηλητηριάσεις από τον σπάνιο τύπο σαλμονέλας.

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο