Πως η συμβατική βιομηχανία αυγών μπορεί να μετατραπεί σε έξυπνη και βιώσιμη, μέσω του Egg Industry 4.0.
Το αυγό θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές διατροφικής πρωτεΐνης και έχει σημαντικό ρόλο στην ανθρώπινη ανάπτυξη και ανάπτυξη. Με την αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού, αυξάνεται και η κατά κεφαλήν κατανάλωση αυγών. Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές εξελίξεις οδήγησαν σε πολυάριθμες εφευρέσεις όπως το Internet of Things (IoT), διάφορους οπτικούς αισθητήρες, ρομποτική, τεχνητή νοημοσύνη (AI), μεγάλα δεδομένα και υπολογιστικό νέφος, μετατρέποντας τη συμβατική βιομηχανία σε μια έξυπνη και βιώσιμη βιομηχανία αυγών, επίσης γνωστό ως Egg Industry 4.0 (EI 4.0).
Η ιδέα EI 4.0 έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την αυτοματοποίηση, να ενισχύσει τη βιοασφάλεια, να προωθήσει τη διαφύλαξη της καλής μεταχείρισης των ζώων, να αυξήσει την έξυπνη ταξινόμηση και την επιθεώρηση ποιότητας και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα. Για έναν βιώσιμο μετασχηματισμό του Industry 4.0, είναι σημαντικό να αναλυθούν οι διαθέσιμες τεχνολογίες, την τελευταία έρευνα, τους υπάρχοντες περιορισμούς και τις προοπτικές.
Ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο IFT, εξετάζει τις υπάρχουσες μη καταστροφικές τεχνολογίες οπτικής ανίχνευσης για τη βιομηχανία αυγών και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα διάφορα στοιχεία του EI 4.0, συμπεριλαμβανομένων των αναδυόμενων τεχνολογιών EI 4.0 για την παραγωγή αυγών, την ποιοτική επιθεώρηση και την ταξινόμηση. Επιπλέον, αναλύθηκαν κριτικά τα μειονεκτήματα των τρεχουσών τεχνολογιών EI 4.0, οι πιθανοί τρόποι αντιμετώπισης και οι μελλοντικές τάσεις. Αυτή η ανασκόπηση μπορεί να βοηθήσει τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους βιομήχανους και τους ακαδημαϊκούς να κατανοήσουν καλύτερα την ενοποίηση των μη καταστροφικών τεχνολογιών και του αυτοματισμού με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, τη βελτίωση του ποιοτικού ελέγχου και τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των πόρων προς τη βιώσιμη ανάπτυξη της βιομηχανίας αυγών.
Για να διαβάσετε ολόκληρη την ανασκόπηση πατήστε ΕΔΩ.