Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
21.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βιομηχανία παγωτού: Η παγκόσμια νέα τάση

ΑρχικήΝέαΒιομηχανία παγωτού: Η παγκόσμια νέα τάση
spot_img

cibum team

Υπάρχει μια έντονη τάση της αγοράς προς τα πιο υγιεινά διατροφικά προϊόντα και το παγωτό δε θα μπορούσε να μείνει απέξω.

Μεταξύ 2015 και 2019, ο αριθμός των παγωτών χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη που κυκλοφόρησαν παγκοσμίως αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 48%.

Το 2018, η παγκόσμια αγορά χειροποίητων παγωτών – χειροποίητα παγωτά φτιαγμένα αποκλειστικά από φυσικά συστατικά και χωρίς τεχνητά συντηρητικά – αποτιμήθηκε στα 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτή η τελευταία τάση για την υγεία είναι αναμφίβολα μια απάντηση στη ζήτηση των καταναλωτών, με έναν τεράστιο αριθμό καταναλωτών να δεσμεύεται να ακολουθεί υγιέστερους και καθαρότερους τρόπους ζωής.

Είναι πλέον βέβαιο ότι υπάρχει μια σαφής αλλαγή στη βιομηχανία παγωτού. Πολλές κορυφαίες μάρκες  πειραματίζονται με νέες, πιο υγιεινές συνταγές, ενώ παράλληλα εργάζονται για να διατηρήσουν ανέπαφη την παραδοσιακή, γεμάτη γεύση. Αυτό οδήγησε στην εισαγωγή νέων, πιο υγιεινών παραλλαγών στην αγορά παγωτού, όπως επιλογές χαμηλών θερμίδων, χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, φυτικής προέλευσης και υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες. Αυτό προσφέρει στους καταναλωτές το καλύτερο και από τις δύο πλευρές: υγιεινά παγωτά που έχουν ακόμα νόστιμη γεύση.

Αυτή η τάση ενθαρρύνεται περαιτέρω από τα σχέδια πολλών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, για πολλαπλούς  περιορισμούς στα ανθυγιεινά προϊόντα, δηλαδή όσα είναι υψηλά σε λιπαρά, ζάχαρη και/ή αλάτι.

Την ίδια ώρα, μελέτες δείχνουν ότι οι καταναλωτές συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τους κινδύνους για την υγεία και αλλάζουν ανάλογα τη διατροφή τους. Πολλοί επιλέγουν νέα προϊόντα χαμηλότερων θερμίδων έναντι των παραδοσιακών.

Εκτός από την αφαίρεση θερμίδων, πολλές μάρκες παγωτού ανταποκρίνονται στις διατροφικές ανησυχίες του κοινού προσθέτοντας συστατικά ωφέλιμα για την υγεία, όπως πρωτεΐνες στις συνταγές τους, μεταφέροντας το παγωτό σε μια πιο λειτουργική κατηγορία. Πρόκειται για μια τάση που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο έτος.

Με πληροφορίες από newfoodmagazine.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Lidl: Καταγγελία στο Cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από κατάστημα της Αττικής

Σκουλήκι μέσα σε σοκολάτα που πωλείται στην αλυσίδα σουπερμάρκετ Lidl στην Ελλάδα βρήκε καταναλωτής.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Θανατηφόρες τροφικές δηλητηριάσεις από καπνιστό σολομό

Ανακοίνωση ECDC και EFSA για παρατεταμένο ξέσπασμα Listeria monocytogenes σε πολλές χώρες που συνδέεται με προϊόντα καπνιστού σολομού.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα