Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ανακαλούνται 430 τόνοι αλλαντικών λόγω σαλμονέλας

ΑρχικήΝέαΑνακαλούνται 430 τόνοι αλλαντικών λόγω σαλμονέλας
spot_img

cibum team


Σε ανάκληση περισσότερων από 430 τόνων ενός από τα προϊόντα της σε εθνικό επίπεδο στις ΗΠΑ προχώρησε η Fratelli Beretta, τρεις ημέρες αφότου το Κέντρo Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε ότι τα ιταλικά προϊόντα συνδέονται με εστία σαλμονέλας.

Η Fratelli Beretta USA Inc. του Mount Olive, NJ, ανακάλεσε δίσκους 700 γραμμαρίων, που περιέχουν δύο πακέτα «Fratelli Beretta UNCURED ANTIPASTO PROSCIUTTO, SOPPRESSATA, MILANO SALAMI & COPPA», με ημερομηνία λήξεως από τις 27 Αυγούστου 2021, έως τον Φεβρουάριο 11, 2022. Τα προϊόντα φέρουν τον αριθμό UPC 073541305316 και έχουν αριθμό εγκατάστασης «EST. 7543B» τυπωμένο στη συσκευασία δίπλα στην καλύτερη ημερομηνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ανάκλησης, που δημοσιεύτηκε από την Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του USDA, τα προϊόντα φέρουν την ετικέτα ως «έτοιμα για κατανάλωση». Τα προϊόντα παρήχθησαν από τις 28 Φεβρουαρίου 2021 έως τις 15 Αυγούστου 2021.

Λόγω της μεγάλης διάρκειας ζωής του προϊόντος κρέατος, υπάρχει ανησυχία ότι οι καταναλωτές μπορεί να το έχουν στα σπίτια τους. Συνιστάται στους καταναλωτές να ελέγχουν τις πληροφορίες της ετικέτας οποιουδήποτε προϊόντος που έχουν στη διάθεσή τους. Εάν οι κωδικοί ταιριάζουν με τα ανακληθέντα προϊόντα, το κρέας πρέπει να πεταχτεί αμέσως ή να επιστραφεί στον τόπο αγοράς.

Τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διερευνούν μια συνδυασμένη εστία λοιμώξεων από Salmonella Infantis και ένα ξέσπασμα λοιμώξεων από Salmonella Typhimurium και βρήκαν έναν σύνδεσμο με τα προϊόντα Fratelli Beretta.

Σε συνδυασμό, τα κρούσματα ευθύνονται για 36 ασθένειες σε 17 πολιτείες με 12 νοσηλείες αλλά κανέναν θάνατο, όπως σας έχει αναφέρει το cibum.gr σε προηγούμενη ανάρτησή του. Δεν έχουν αναφερθεί νέα κρούσματα από την προηγούμενη ειδοποίηση στις 24 Αυγούστου.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι οι προσυσκευασμένοι δίσκοι της μάρκας Fratelli Beretta” Uncured Antipasto “μπορεί να είναι μολυσμένοι με σαλμονέλα και μπορεί να αρρωσταίνουν τους ανθρώπους», σύμφωνα με την προειδοποίηση για το ξέσπασμα του CDC.

Πηγή: FSN

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άσχημα τα νέα για τα πρόσθετα τροφίμων: Δημοσιεύτηκε ανασκόπηση για τις επιπτώσεις στην υγεία μας και στις ασθένειες του εντέρου

Υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα και πρόσθετα τροφίμων για την υγεία και τις ασθένειες του εντέρου.

Ρεκόρ μαζικών τροφικών δηλητηριάσεων των τελευταίων 40 ετών στη Γαλλία – Το 45% σημειώθηκαν σε εστιατόρια!

2.000 μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις στη Γαλλία το 2022 - "Σάρωσε" η σαλμονέλα σε αυγά.

Για πρώτη φορά εντοπίζεται τοξικότητα σε κοινό πρόσθετο τροφίμων

Το πρόσθετο τροφίμων E551 μπορεί να προκαλέσει κοιλιοκάκη!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα