ΑρχικήΝέαΒιωσιμότητα στις συσκευασίες τροφίμων - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Βιωσιμότητα στις συσκευασίες τροφίμων – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

2 λεπτά ανάγνωσης

Σήμερα, 27 Απριλίου, πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής για τις Βιώσιμες Συσκευασίες. Η Packaging Europe, σε συνεργασία με την Anuga Foodtec, παρουσιάζουν ένα ζωντανό συνέδριο στην Κολωνία της Γερμανίας, εστιάζοντας στις προκλήσεις γύρω από τη βιωσιμότητα στη συσκευασία τροφίμων.

Στην Anuga Foodtec, οι προσκεκλημένοι ομιλητές θα καλύψουν θέματα, όπως οι στρατηγικές προκλήσεις της βιωσιμότητας στις συσκευασίες τροφίμων, ο αντίκτυπος της συσκευασίας στα αποτυπώματα CO2 των εναλλακτικών λύσεων συσκευασίας τροφίμων, χαρτιού και πλαστικών τροφίμων, η χρήση ανάλυσης κύκλου ζωής (LCA) και οι έξυπνες ευκαιρίες συσκευασίας για την προώθηση της βιωσιμότητας των τροφίμων.

- Advertisement -

Όπως αναφέρει το Packaging Europe, θα διερευνηθεί παράλληλα ο τρόπος εξισορρόπησης μεταξύ των αδιαπραγμάτευτων απαιτήσεων της ασφάλειας των καταναλωτών και της διατήρησης των τροφίμων έναντι της ανάγκης μείωσης και απλούστευσης των υλικών για την εξάλειψη της ρύπανσης. Επιπλέον, η εκδήλωση θα διερευνήσει το ποιες στρατηγικές απαιτούνται για την εξάλειψη τόσο των αποβλήτων τροφίμων όσο και των αποβλήτων συσκευασίας κατά τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και ποιες είναι οι κατάλληλες αναδυόμενες τεχνικές για αυτό.

Η ειδική καλεσμένη Veronika Khalaydzhi, πρόεδρος του Ukraine Packagers Club, θα βρίσκεται στην Anuga Foodtec για να συζητήσει τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής με τους συναδέλφους της στην Ουκρανία, και τους τρόπους εξομάλυνσης των ευρύτερων επιπτώσεων του πολέμου για τη συσκευασία τροφίμων και τη βιωσιμότητα.

- Advertisement -

Ο Tim Sykes, brand director στη Packaging Europe, ο οποίος θα συντονίσει την εκδήλωση, λέει: «Ανυπομονώ να φιλοξενώ ένα συνέδριο μισής ημέρας συζητώντας στρατηγικές και ευκαιρίες σχετικά με τη βιωσιμότητα στις συσκευασίες τροφίμων στο Anuga FoodTec. Και είναι ιδιαίτερα τιμή μας να ανακοινώσουμε την ειδική καλεσμένη μας, Veronika Khalaydzhi.”

Οι επαγγελματίες συσκευασίας και τροφίμων είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν σε αυτό το συνέδριο για να ακούσουν, να εμπλακούν και να δικτυωθούν. Όσοι συμμετέχουν αυτοπροσώπως θα μπορούν επίσης να εγγραφούν δωρεάν για να παρακολουθήσουν την έκθεση Anuga Foodtec που βρίσκεται από κοινού.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική