Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρώσιμη μεμβράνη προστασίας τροφίμων που “μιμείται” φλούδα των φρούτων και των λαχανικών

ΑρχικήΝέαΤεχνολογία ΤροφίμωνΒρώσιμη μεμβράνη προστασίας τροφίμων που "μιμείται" φλούδα των φρούτων και των λαχανικών
spot_img

Η εταιρεία Foodberry λέει τέλος στα συντηρητικά και το περιττό πλαστικό, εισάγοντας μια τεχνολογία μεμβράνης που προσομοιάζει τη φλούδα φρούτων και λαχανικών, βρώσιμη και φυτική.

Όπως εμείς έχουμε το δέρμα μας και ορισμένα ζώα τα κελύφη ή το τρίχωμά τους, έτσι και τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν μια φλούδα που προστατεύει τα ευαίσθητα εσωτερικά από το στέγνωμα και τη σήψη.

Η φυσική αυτή προστασία των φρούτων και των λαχανικών αποτέλεσε έμπνευση για την startup τεχνολογίας τροφίμων Foodberry  με έδρα τη Βοστώνη, η οποία δημιούργησε φραγμούς για τρόφιμα όπως χούμους, καφές, παγωτό, γιαούρτι και φυστικοβούτυρο και ζελέ μέσω επικαλύψεων από ίνες, φυτοθρεπτικά συστατικά και μέταλλα που παρασκευάζονται μιμούμενες το σχεδιασμό και τις φυσικές χημικές ουσίες που βρίσκονται στις φλούδες των καρπών της φύσης.

Η ιδέα αυτή ξεκίνησε από τον CEO της εταιρείας, Marty Kolewe, ο οποίος όταν παρακολουθούσε μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, άκουσε τον καθηγητή του, David Edwards, να του παρουσιάζει την ιδέα της αντίστροφης μηχανικής  του δέρματος φρούτων για τη δημιουργία βρώσιμων συσκευασιών.

Οπότε το δίδυμο καθηγητής- μαθητής ίδρυσαν μαζί την Incredible Foods, η οποία τώρα είναι γνωστή ως Foodberry, που διαθέτει περισσότερα από 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν σε μεμβράνες προστασίας για συσκευασίες.

Όπως προδίδει το όνομά της, η Foodberry διαθέτει μεμβράνες που παράγονται από φρούτα και λαχανικά, όπως είναι το βατόμουρο. Και σύμφωνα με το Food Dive, παρουσίασε ορισμένα από τα προϊόντα της στο Summer Fancy Food Show της Νέας Υόρκης. Τα είδη περιελάμβαναν  φυστικοβούτυρο τυλιγμένο σε επικάλυψη βατόμουρου και γιαούρτι σε κέλυφος βατόμουρου.

Τα «δέρματα» των μούρων ως το βασικό μέρος της τεχνολογίας της Foodberry προστατεύει τα προϊόντα από τη σήψη με δύο τρόπους : μέσω της μικροενθυλάκωσης (όταν οι δραστικές ουσίες επικαλύπτονται από μικρές κάψουλες) και ελεγχόμενης απελευθέρωσης (όταν οι ουσίες απελευθερώνονται με προγραμματισμένο ρυθμό). Αυτές οι δύο έννοιες συνδυάζονται με υλικά τροφίμων για να παρέχουν προστασία στα προϊόντα. Και αν προσέξετε τη φωτογραφία του άρθρου, θα δείτε πως η τεχνολογία πραγματικά μιμείται τη φύση και στην όψη!

Επιπλέον, η Foodberry δίνει μια λύση κατά των υπερβολικών συντηρητικών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές για να δώσουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα τρόφιμα, αφού οι μεμβράνες της είναι βρώσιμες, μη διαπερατές και φυτικής προέλευσης, αφού παράγονται από ίνες φρούτων και λαχανικών. Οπότε και το πλαστικό γίνεται πλέον περιττό!

Δεν περιορίζονται, όμως, στο βατόμουρο. Το προϊόν χούμους στο οποίο έχουν δουλέψει καλύπτεται από μια φλούδα φτιαγμένη από ίνες ψητών κόκκινων πιπεριών και το παγωτό τους έχει μια σειρά επικαλύψεων, όπως μάνγκο, κρέμα πορτοκαλιού, φυστικοβούτυρο, μέντα και αλατισμένη καραμέλα!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα