Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα εποχή για τα σουβλάκια: Ανακαλύφθηκε βρώσιμη ταινία που τα κρατάει… τυλιγμένα!

ΑρχικήΝέαΝέα εποχή για τα σουβλάκια: Ανακαλύφθηκε βρώσιμη ταινία που τα κρατάει... τυλιγμένα!
spot_img

Πραγματικά, ευχαριστούμε τους ερευνητές για αυτή την ανακάλυψη! Τι και αν αρχικά είχε στόχο τα δημοφιλή στις ΗΠΑ buritto, στην Ελλάδα θα την αξιοποιήσουμε στα σουβλάκια.

Στο πλαίσιο της ετήσιας Ημέρας Σχεδιασμού της Σχολής Μηχανικών Whiting νωρίτερα αυτό το μήνα, μια ομάδα φοιτητών χημικής και βιομοριακής μηχανικής παρουσίασε το “Tastee Tape”, το οποίο περιγράφεται από το πανεπιστήμιο ως “βρώσιμη κόλλα που αποτελείται από ινώδες ικρίωμα”, μια κόλλα που προορίζεται να κρατήσει τα μπουρίτο, την αραβική πίτα, την τορτίγια και τα αγαπημένα μας σουβλάκια, τυλιγμένα, και το περιεχόμενο στη θέση του!

Η ομάδα των μαθητών εξέτασε μια ποικιλία συστατικών πριν επιλέξει το συνδυασμό που ήταν βρώσιμος και ασφαλής αλλά αρκετά ισχυρός για να περιέχει μεγαλύτερες γεμιστές πίτες.

«Πρώτα, μάθαμε για την επιστήμη γύρω από την ταινία και τις διαφορετικές κόλλες και στη συνέχεια δουλέψαμε για να βρούμε βρώσιμους ομολόγους», δήλωσε στο USA Today ο Tyler Guarino, ανώτερος τελειόφοιτος του Johns Hopkins στη μηχανική που βοήθησε στην εργασία στο έργο.

Μετά από αρκετούς μήνες δοκιμών πρωτοτύπων, η ομάδα δημιούργησε ορθογώνιες λωρίδες μεγέθους 1,2cm επί 5cm. Για να χρησιμοποιήσετε την ταινία, η λωρίδα ξεφλουδίζεται από ένα φύλλο χαρτιού και στη συνέχεια εφαρμόζεται στο φαγητό.

Οι μαθητές υποβάλλουν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ανακάλυψη της ταινίας Tastee.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα