Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
8.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλάτι και ημικρανία: Ποια είναι η συσχέτιση;

ΑρχικήΝέαΥγείαΑλάτι και ημικρανία: Ποια είναι η συσχέτιση;
spot_img

Τι λένε οι ειδικοί.

    Καθώς η έρευνα για την επίδραση του αλατιού στην ημικρανία βρίσκεται σε εξέλιξη, με ορισμένες έρευνες έχουν βρει ότι ο περιορισμός της πρόσληψης αλατιού μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο προσβολής ημικρανίας, ενώ άλλες έρευνες το αντίθετο, οι ειδικοί του MedicalNewsToday, δινουν ολα τα απαραίτητα στοιχεία.

   Η ημικρανία είναι ένας τύπος διαταραχής κεφαλαλγίας που συνήθως περιλαμβάνει επαναλαμβανόμενες κρίσεις παλμικού και παλλόμενου πόνου στη μία πλευρά του κεφαλιού, που μπορεί να είναι από μέτριος έως σοβαρός. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ναυτία, έμμεσο και ευαισθησία στο φως. Οι αιτίες της ημικρανίας ποικίλλουν και πολλοί διαφορετικοί παράγοντες μπορεί να πυροδοτήσουν ένα επεισόδιο ημικρανίας. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν επεισόδια ημικρανίας όταν υπάρχει μια ξαφνική αλλαγή του καιρού, όταν αισθάνονται άγχος ή αν δεν κοιμούνται αρκετά.

   Μια παλαιότερη μελέτη του 2016 διαπίστωσε ότι η πιθανότητα πιθανού ιστορικού ημικρανίας μειώθηκε με την αύξηση της πρόσληψης διαιτητικού αλατιού (νάτριο). Καθόρισαν τους συμμετέχοντες στη μελέτη που ανέφεραν ιστορικό ημικρανίας ή έντονων πονοκεφάλων ως πιθανών ιστορικών ημικρανίας. Οι συγγραφείς πρότειναν ότι η διατροφική πρόσληψη νατρίου μπορεί να επηρεάσει την ημικρανία ρυθμίζοντας τη ρύθμιση του εξωκυτταρικού νατρίου στον εγκέφαλο. Εξωκυτταρικό σημαίνει έξω από τα κύτταρα. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πώς η πρόσληψη αλατιού επηρεάζει την εμφάνιση της ημικρανίας.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ο ξαφνικός περιορισμός της πρόσληψης αλατιού μπορεί να προκαλέσει κρίση ημικρανίας εάν ένα άτομο έχει ιστορικό κατανάλωσης τροφών υψηλής επεξεργασίας με υψηλά επίπεδα αλατιού. Μελέτη του 2021 διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι άρχισαν να μειώνουν την πρόσληψη αλατιού τους, εμφάνισαν επεισόδια ημικρανίας ως σύμπτωμα στέρησης. Οι συγγραφείς επανέλαβαν επίσης ότι το αλάτι πληροί τα κριτήρια για την εξάρτηση από ουσίες στο DSM-V. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα. Ανέφεραν επίσης μια μικρή παλαιότερη μελέτη του 1980 που έδειξε ότι ορισμένοι άνθρωποι θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις κρίσεις ημικρανίας τρώγοντας κάτι γλυκό ή αλμυρό πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα.

    Μια μελέτη του 2023 συσχέτισε τη δίαιτα DASH, η οποία στοχεύει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, με χαμηλότερη συχνότητα κρίσεων ημικρανίας και χαμηλότερη βαθμολογία δείκτη ημικρανίας στις γυναίκες. Η δίαιτα DASH περιλαμβάνει τον περιορισμό της πρόσληψης αλατιού, ενώ παράλληλα επιλέγει τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά.

  Οι άνθρωποι μπορεί να είναι σε θέση να διαχειριστούν την κρίση ημικρανίας στο σπίτι χρησιμοποιώντας μια κρύα κομπρέσα στο μέτωπο, ή με το να κοιμηθουν σε ένα σκοτεινό και ήσυχο δωμάτιο και πίνοντας πολλά υγρά. Εάν ένα άτομο αρχίσει να εμφανίζει επεισόδια ημικρανίας ή παρατηρήσει ότι η σοβαρότητα ή η συχνότητα αυτών των επεισοδίων αυξάνεται, θα πρέπει να μιλήσει με έναν γιατρό.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.

Μήνυση στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη μη απαγόρευση των φθαλικών ενώσεων

Οι φθαλικές ενώσεις διαρρέουν από τις συσκευασίες και άλλα προϊόντα στα τρόφιμα και τα ποτά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο