Δευτέρα, 21 Απριλίου, 2025
20.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Τι θα πάθουμε εάν καταπιούμε το υγρό ατμίσματος

ΑρχικήΝέαΥγείαΗλεκτρονικό τσιγάρο: Τι θα πάθουμε εάν καταπιούμε το υγρό ατμίσματος
spot_img

Η κατάποση του ατμού μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Εάν είστε νέοι στο άτμισμα, μπορεί να αναρωτιέστε αν πρέπει να καταπίνετε ή να εισπνέετε τον ατμό. Η απάντηση είναι απλή: Πρέπει πάντα να εισπνέετε τον ατμό. Η κατάποση του ατμού μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας και μπορεί να προκαλέσει ποικίλα προβλήματα υγείας.

- Advertisement -

Όταν εισπνέετε τον ατμό, αυτός εισέρχεται στους πνεύμονές σας και απορροφάται από την κυκλοφορία του αίματός σας. Αυτός είναι ο προβλεπόμενος τρόπος κατανάλωσης του ατμού και είναι ο ασφαλέστερος. Η κατάποση του ατμού, από την άλλη πλευρά, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο λαιμό σας και μπορεί να οδηγήσει σε στομαχικά προβλήματα. Επιπλέον, εάν καταπιείτε υπερβολική ποσότητα ατμού, μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία σας και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Φρέσκα κρεμμυδάκια μολυσμένα με σαλμονέλα – Ανάκληση μεγάλων ποσοτήτων του λαχανικού σε ΗΠΑ και Καναδά

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία του ατμίσματος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να εισπνέετε σωστά. Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι εισπνοής: Στόμα-προς-πνεύμονα (MTL) και απευθείας-προς-πνεύμονα (DTL).

Ο MTL είναι ο πιο συνηθισμένος και περιλαμβάνει την αναρρόφηση του ατμού στο στόμα σας και στη συνέχεια την εισπνοή του στους πνεύμονές σας. Ο DTL περιλαμβάνει την εισπνοή του ατμού απευθείας στους πνεύμονές σας χωρίς να τον κρατήσετε πρώτα στο στόμα σας. Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, φροντίστε να εισπνέετε τον ατμό και ποτέ να μην τον καταπίνετε.

Εάν έχετε καταπιεί μια ποσότητα ηλεκτρονικού υγρού που περιέχει νικοτίνη, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να περιμένετε είναι μια πολύ πικρή γεύση. Αυτή μπορεί να κυριαρχήσει στη γλώσσα σας και να παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και μετά το ξέπλυμα του στόματός σας.

Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ναυτία όταν καταναλώνετε νικοτίνη με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι ένα τυπικό σημάδι υπερδοσολογίας νικοτίνης, η οποία μπορεί να έχει ήπιες έως πιο σοβαρές επιπτώσεις. Ο αντίκτυπος συχνά επηρεάζεται από την ισχύ του ηλεκτρονικού υγρού σας. Η κατάποση κάποιου ηλεκτρονικού υγρού 18 mg είναι πιο πιθανό να σας προκαλέσει ναυτία από ό,τι ένα υγρό 3 mg.

Το NHS Royal College of Nursing παρέχει τις ακόλουθες συμβουλές προς τους νοσηλευτές σχετικά με την κατάποση ηλεκτρονικού υγρού νικοτίνης:

«Όλοι οι ασθενείς που έχουν λάβει σκόπιμη υπερδοσολογία ή που έχουν καταπιεί 0,2mg/kg ή περισσότερο νικοτίνης, ή όσοι έχουν συμπτώματα, θα πρέπει να παραπέμπονται για ιατρική αξιολόγηση».

Αν ζυγίζατε 75kg για παράδειγμα και καταπιούσατε ένα πλήρες μπουκάλι 10ml ηλεκτρονικού υγρού 20mg, το οποίο είναι το μέγιστο νόμιμο όριο για το ηλεκτρονικό υγρό νικοτίνης στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είχατε καταπιεί 0,27mg/kg, το οποίο είναι πάνω από το όριο των 0,2mg/kg που συνιστάται παραπάνω.

Σύμφωνα με την καθοδήγηση από το NHS σε αυτή την περίπτωση, εάν έχετε καταπιεί ένα προϊόν αυτής της ισχύος, σε τόσο μεγάλη ποσότητα, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή.

Εάν είναι κάτω από το όριο, σας συμβουλεύουν τα εξής:

«Άτομα ηλικίας 13 ετών και άνω ή ενήλικες που έχουν καταπιεί κατά λάθος λιγότερο από 0,2mg/kg νικοτίνης και δεν έχουν νέα συμπτώματα από τη στιγμή της κατάποσης δεν χρειάζεται να παραπεμφθούν για ιατρική εκτίμηση. Οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλεύονται να αναζητήσουν ιατρική φροντίδα εάν εκδηλωθούν συμπτώματα».

https://www.edgevaping.com/blogs/safety/what-happens-if-you-swallow-vape-juice

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ευρωπαϊκό μπλόκο σε ελληνικά μύδια λόγω μόλυνσης με κολοβακτηρίδια – Ειδοποίηση RASFF

Η γνωστοποίηση στην Ευρώπη έγινε από την Ιταλία μέσω RASFF, στις 18/04/2024, ύστερα από ελέγχους που έγιναν από κτηνιάτρους στην Puglia

Το ψάρι που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να τρώνε τα παιδιά – SOS από ειδικούς

Ποιο ψάρι απειλεί την υγεία των παιδιών σύμφωνα με...

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Νίκος Γδοντέλης ξεκαθαρίζει οριστικά εάν μπορούμε να φάμε τα κόκκινα αυγά από τα τσουρέκια

Τελικά τρώμε τα αυγά που στολίζουν τα κόκκινα τσουρέκια; Ο Επιστήμονας Τροφίμων Νίκος Γδοντέλης*, λύνει το ζήτημα χωρίς περιστροφές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα