Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
9.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΥπΑΑΤ: «Έξτρα» 10.000.000 για την ενίσχυση του ΤαΜιΔΑΕ

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΥπΑΑΤ: «Έξτρα» 10.000.000 για την ενίσχυση του ΤαΜιΔΑΕ
spot_img

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στον πολύ υψηλό ρυθμό απορρόφησης των πόρων του συγκεκριμένου ταμείου.

Επιπλεόν 10.000.000 ευρώ εξασφάλισε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας (ΤαΜιΔΑΕ).

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στον πολύ υψηλό ρυθμό απορρόφησης των πόρων του συγκεκριμένου ταμείου. Έτσι, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης σε συνεργασία με τον υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη και τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη αποφάσισαν ότι με τον τρόπο αυτό να διατηρηθεί η δυναμική.

Ωφελούμενοι του ΤαΜιΔΑΕ είναι επαγγελματίες αγρότες, νομικά πρόσωπα με κύρια δραστηριότητα την γεωργία, νέοι γεωργοί ενταγμένοι στην δράση 6.1,αναγνωρισμένα συλλογικά σχήματα αγροτών και μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις με τελικό προϊόν γεωργικό.

Τα δάνεια θα κυμανθούν από από 3.000 Euro έως 25.000 Euro με χρόνο αποπληρωμής του από 2 έως 5 έτη. Έτσι, ο συνολικός προϋπολογισμός του Ταμείου Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας θα ανέλθει στα 31,5 εκ. Euro από 21,5 εκ. Euro που είναι σήμερα.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Μην το φοβάστε… Πέντε φλιτζάνια καφέ κάνουν καλό σε άτομα με καρδιακή αρρυθμία

Ερευνητές παρακολούθησαν 2.400 ανθρώπους με κολπική μαρμαρυγή για τρία χρόνια.

Εκατοντάδες οι δηλητηριάσεις από νωπό γάλα και τυριά – Τι ισχύει στην Ελλάδα για τα τυριά από νωπό γάλα – Του Γ. Μορφονιού*

Ο Επιστήμονας Τροφίμων Γιώργος Μορφονιός ξεκαθαρίζει το τοπίο για τους κανονισμούς και τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην Ελλάδα, για την παραγωγή τυριών από γάλα που δεν έχει υποβληθεί σε διαδικασία παστερίωσης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο