ΑρχικήΝέαΥΠΑΑΤ - Περισσότεροι από 149 τόνοι ώριμων τυριών διακινήθηκαν από τη Λέσβο...

ΥΠΑΑΤ – Περισσότεροι από 149 τόνοι ώριμων τυριών διακινήθηκαν από τη Λέσβο την τρίτη εβδομάδα της μερικής άρσης των περιορισμών

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνεχίζεται η διακίνηση ώριμων τυριών με αυστηρή τήρηση των μέτρων βιοασφάλειας

Συνεχίζεται, με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων βιοασφάλειας, η διακίνηση ώριμων τυριών από τη Λέσβο προς την εγχώρια αγορά, στο πλαίσιο της μερικής άρσης των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω του αφθώδους πυρετού.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί για την τρίτη εβδομάδα της διαδικασίας, από τις 19 έως τις 25 Μαΐου διακινήθηκαν συνολικά 149,3 τόνοι ώριμων τυριών εκτός Λέσβου, κατόπιν σχετικής έγκρισης από τον ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, διακινήθηκαν 131,3 τόνοι φέτα ΠΟΠ, 3,6 τόνοι λαδοτύρι ΠΟΠ, 9,5 τόνοι κασέρι ΠΟΠ, 2,3 τόνοι γραβιέρα, 0,9 τόνοι κεφαλοτύρι και 1,8 τόνοι άλλα τυριά.

Με βάση τα στοιχεία των δύο πρώτων εβδομάδων, κατά τις οποίες είχαν ήδη διακινηθεί περισσότεροι από 350 τόνοι ώριμων τυριών, η συνολική ποσότητα που έχει διακινηθεί από την έναρξη της μερικής άρσης των περιορισμών αγγίζει πλέον τους 500 τόνους.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι η διακίνηση γίνεται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές και προϋποθέσεις της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και τον «Οδηγό Βιοασφάλειας για το Νωπό Γάλα και τα Γαλακτοκομικά Προϊόντα από Περιοχή με Περιορισμούς Λόγω Αφθώδους Πυρετού». Αρμόδια αρχή για την εποπτεία της διαδικασίας μεταφοράς τυριών εκτός της απαγορευμένης ζώνης είναι η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ, η οποία βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ και την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΦΕΤ. Η διαδικασία μεταφοράς επιτρέπεται μόνο κατόπιν επιβεβαίωσης ότι τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα βιοασφάλειας από την εγκατάσταση μεταποίησης, καθώς η προστασία της κτηνοτροφίας της Λέσβου και της χώρας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου παραμένει αδιαπραγμάτευτη.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Γάλα αμυγδάλου, βρώμης, καρύδας και σόγιας, δεν είναι εντελώς ακίνδυνα – Προειδοποιήσεις των Αρχών Ασφάλειας Τροφίμων

Μυκοτοξίνες, μέταλλα και βακτήρια στο μικροσκόπιο των επιστημόνων καθώς αυξάνεται η κατανάλωση φυτικών υποκατάστατων γάλακτος.

Κλέφτες παγωτών σε όλη την Ελλάδα – Πληθαίνουν οι επιδρομές στα ψυγεία των περιπτέρων

Εκατοντάδες παγωτά και προϊόντα αξίας εκατοντάδων ευρώ εξαφανίζονται από εξωτερικά ψυγεία περιπτέρων σε όλη τη χώρα.

Πλαστικά μιας χρήσης: Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Τι περιλαμβάνεται και τι εξαιρείται

Δημοσιεύτηκαν χθες οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της Κομισιόν για τα πλαστικά μιας χρήσης – Τι ισχύει ανά προϊόν