Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑρχικήΝομοθεσίαΕυρωπαϊκοί ΚανονισμοίΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2022: ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
spot_img

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022

  1. Κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμός (ΕΕ) 2022/1845 της Επιτροπής, της 29ης Ιουλίου 2022, για τη διόρθωση ορισμένων γλωσσικών εκδόσεων του παραρτήματος I του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 543/2011 για τη θέσπιση λεπτομερών κανόνων εφαρμογής του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1234/2007 του Συμβουλίου όσον αφορά τους τομείς των οπωροκηπευτικών και των μεταποιημένων οπωροκηπευτικών
  2. Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1922 της Επιτροπής, της 10ης Οκτωβρίου 2022, για την τροποποίηση του παραρτήματος του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 231/2012 σχετικά με τη θέσπιση προδιαγραφών για τα πρόσθετα τροφίμων που αναφέρονται στα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τις προδιαγραφές για τους ρεβαουδιοζίτες M, D και AM που παράγονται μέσω ενζυμικής μετατροπής κεκαθαρμένων εκχυλισμάτων φύλλων στέβιας και τις προδιαγραφές για τον ρεβαουδιοζίτη Μ που παράγεται μέσω ενζυμικής τροποποίησης γλυκοζιτών στεβιόλης από στέβια [E 960c(i)]                
  3. Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1923 της Επιτροπής, της 10ης Οκτωβρίου 2022, για την τροποποίηση του παραρτήματος II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά τη χρήση ασκορβικού οξέος (E 300), ασκορβικού νατρίου (E 301) και ασκορβικού ασβεστίου (E 302) σε τόνο
  4. Κανονισμός (ΕΕ) 2022/2002 της Επιτροπής, της 21ης Οκτωβρίου 2022, για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα διοξινών και παρόμοιων με τις διοξίνες PCB σε ορισμένα τρόφιμα

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανατροπή: Μην πιέζετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά – Αποτελέσματα έκθεσης

Νέα έκθεση για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών δείχνει ότι η απαγόρευση και ο έλεγχος δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Σημαντικό! Τα όσπρια σώζουν ζωές και με τη “σφραγίδα” της EFSA

Δημοσιεύτηκε νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τους κινδύνους και τα οφέλη της αντικατάστασης ζωικών πρωτεϊνών με φυτικές από όσπρια.

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο