Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, 2022
19.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

5+1 τροφές που δεν πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένες

ΑρχικήΟικιακά5+1 τροφές που δεν πρέπει να αγοράζετε κατεψυγμένες
spot_img

Επαγγελματίες σεφ συνιστούν να αποφεύγετε την αγορά ορισμένων τροφών στην κατεψυγμένη μορφή τους.

Μια πρόσφατη έκθεση της εταιρείας έρευνας αγορών Polaris δείχνει πως η παγκόσμια βιομηχανία κατεψυγμένων τροφίμων θα αυξηθεί από 252,19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 σε 389,90 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μια πληθώρα καταναλωτών που βασίζεται στα κατεψυγμένα τρόφιμα για την καθημερινή τους διατροφή.

Ωστόσο, ορισμένοι έμπειροι σεφ προτείνουν πως ορισμένα τρόφιμα είναι καλύτερα να αποφεύγονται κατεψυγμένα. Ας δούμε ορισμένες από αυτές.

Κατεψυγμένα μυρωδικά

Τα μυρωδικά, όταν αγοράζονται κατεψυγμένα, διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα φρέσκα, αλλά για την σεφ Dana Bujalski, η γεύση και η ποιότητά τους δεν είναι καν κοντά στα φρέσκα αυθεντικά. Αντίθετα, προτείνει πως θα βγει εξίσου οικονομικό να πάρει κανείς γλαστράκια και να καλλιεργεί μόνος του τα δικά του.

Ψωμί

Ενώ τα κατεψυγμένα προϊόντα ζύμης είναι πολύ βολικά και χρήσιμα, αλλά οι ειδικοί συνιστούν να προτιμάτε τα φρέσκα. Αυτό συμβαίνει, καθώς όταν, για παράδειγμα, το ψωμί καταψύχεται, αλλάζει τόσο η σύσταση όσο και η συνοχή του.

Φράουλες

Η εποχή της φράουλας είναι από το Μάιο έως και τον Ιούλιο. Μετά διατίθενται στις αγορές κατεψυγμένες ή θερμοκηπίου. Η σεφ Susan Irby, ωστόσο, προτείνει να μην επιλέγετε την κατεψυγμένη τους μορφή, αφού διαλύονται πολύ εύκολα και βγάζουν υπερβολικά πολλά υγρά όταν χρησιμοποιηθούν, τόσο σε smoothies όσο και σε κέικ. Όσο για τη γεύση, σε καμία περίπτωση δεν είναι σαν την φρέσκια εκδοχή.

Μπιφτέκια

Τα κατεψυγμένα, προκατασκευασμένα μπιφτέκια μπορεί να είναι δελεαστικά, ειδικά αν περιμένετε κόσμο και θέλετε να τους ετοιμάσετε ένα χορταστικό γεύμα. Αλλά ο Adrian W. Corkill, εκτελεστικός σεφ και συνιδιοκτήτης του City Post Chophouse στο Georgetown του Τέξας, δεν αρέσκεται ιδιαίτερα στη γεύση τους. Ας μην ξεχνάμε, επίσης, πως τα κατεψυγμένα μπιφτέκια περιέχουν, συνήθως, αμφιβόλου ποιότητας κρέας και, κυρίως, επεξεργασμένο. Προτείνει πάντοτε να αγοράζει κανείς φρέσκο κιμά από κάποιο αξιόπιστο κρεοπωλείο.

Σουδάκια

Η ζύμη των σου, χαλάει στη σύσταση, όταν καταψύχεται και αποψύχεται μετά για κάποια συνταγή. Τα προϊόντα τους μουσκεύουν και γίνονται λαστιχωτά, καμία σχέση με την αφράτη και τραγανή φρέσκια εκδοχή τους.

Μπρόκολο

Η Jessica Randhawa , επικεφαλής σεφ και δημιουργός συνταγών για το The Forked Spoon αναφέρει πως το μπρόκολο είναι ένα ευαίσθητο λαχανικό που δεν διατηρείται όπως είναι φρέσκο στην κατάψυξη. Σημειώνει ότι το λαχανικό χάνει τη γεύση του όταν καταψύχεται, αλλά κυρίως χάνει τα θρεπτικά συστατικά του.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

GFSI: τρίμηνη αποβολή του IFS. Ποιες οι συνέπειες σε επιχειρήσεις και αγορά

Η ανακοίνωση της διοικούσας επιτροπής του GFSI μιλά για θέματα ακεραιότητας, εμπιστοσύνης και εμπιστευτικότητας.

Η EE θέτει ανώτατα όρια για τις χημικές ουσίες PFAS στα τρόφιμα: Ο Κανονισμός 2022/2388

Ανώτατα όρια για την παρουσία PFOS, PFOA, PFNA και PFHxS  στα τρόφιμα καθόρισε η ΕΕ με τον κανονισμό 2022/2388 της 7ης Δεκεμβρίου προκειμένου να εξασφαλιστεί υψηλό επίπεδο προστασίας της ανθρώπινης υγείας.

Γεωπονικό Αθήνας: Τροποποίηση στις συνθήκες παραγωγής στραγγιστού γιαουρτιού για να μειωθεί το υποπροϊόν ορού γάλακτος

Πρωτοποριακή μελέτη του γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την μείωση του υποπροϊόντος όξινου ορού γάλακτος και την αύξηση της απόδοσης του στραγγιστού γιαουρτιού.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα