Πώς να κάνετε μια κατεψυγμένη πίτσα να φαίνεται σαν σπιτική.
Ποιος δεν αγαπά την πίτσα; Αυτό το παραδοσιακό ιταλικό έδεσμα που έχουν λατρέψει και προσαρμόσει στην κουλτούρα τους εκατομμύρια χώρες αποτελεί την ιδανική λύση για ένα νόστιμο μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα σε κάθε περίσταση. Ωστόσο, το να φτιάξει κανείς μόνος του πίτσα απαιτεί χρόνο, οπότε πολλοί στρέφονται στις κατεψυγμένες πίτσες ως λύση ανάγκης. Φυσικά, η ποιότητα και η γεύση δεν φτάνουν σε καμία περίπτωση το σπιτικό. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά μυστικά για να κάνετε μια κατεψυγμένη πίτσα να έχει καλύτερη γεύση.
Βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι αρκετά ζεστός
Σύμφωνα με το Insider, η σεφ Amy Riolo μαγειρεύει την πίτσα της σε περίπου 260 βαθμούς κελσίου για να αποκτήσει η πίτσα της μια κρούστα τραγανή, όπως οι ιταλικές πίτσες. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος σας είναι αρκετά ζεστός πριν βάλετε μέσα την πίτσα για ψήσιμο.
Βάλτε την πίτσα απευθείας στη σχάρα
Παραλείψτε το αλουμινόχαρτο και το φύλλο ψησίματος και τοποθετήστε την πίτσα απευθείας στη σχάρα του φούρνου σας. Αυτό είναι το μυστικό του σεφ και ειδικού στην πίτσα, Max Hardy για να αποφύγετε μια πολύ μαλακή κόρα κατά το ψήσιμο. Σαν επιπρόσθετο κόλπο, ο Hardy προτείνει να κάνετε τρύπες στο κάτω μέρος της πίτσας για να αφήσετε τον παγιδευμένο αέρα να διαφύγει. Έτσι, θα πάρετε μια «γεύση» από το ψήσιμο σε πέτρινο φούρνο.
Αποδομήστε την πίτσα σας
Μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί χρησιμοποιώντας ως καμβά σας μια έτοιμη κατεψυγμένη πίτσα. Βάλτε πάνω έξτρα υλικά, σάλτσα και μπαχαρικά, τυρί και ό τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Για παράδειγμα, μπορεί μια απλή μαργαρίτα να απογειωθεί με μερικές φρέσκες πιπεριές, ελιές και ψιλοκομμένα μανιτάρια. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη.
Φτιάξτε λίγο βούτυρο σκόρδου για να αναβαθμίσετε τη γεύση της πίτσας σας
Σε πολλά εστιατόρια, σερβίρουν ως ορεκτικό αρωματικό βούτυρο σκόρδου με ψωμάκια. Γιατί όχι και στην πίτσα; Άλλωστε, μπορεί να προσθέσει στην κρούστα της μια νόστιμη, πικάντικη γεύση. Μπορείτε να φτιάξετε βούτυρο σκόρδου συνδυάζοντας μαλακωμένο ή λιωμένο βούτυρο με συστατικά, όπως ψιλοκομμένο σκόρδο, πάπρικα, αλεσμένο μαύρο πιπέρι, τυρί παρμεζάνα, σκόρδο αλάτι ή ιταλικά καρυκεύματα, γράφει το Insider.
Λεμόνι για να αναδείξετε τις άλλες γεύσεις
Ακούγεται κάπως περίεργο, αλλά ο χυμός λεμονιού μπορεί να βοηθήσει στην ανάδειξη άλλων γεύσεων. Το λεμόνι δίνει μια φρέσκια νότα στη γεύση ενός φαγητού και μπορεί να καλύψει τη μπαγιάτικη αίσθηση που συχνά αφήνει μια κατεψυγμένη πίτσα. Περιχύστε, λοιπόν, την πίτσα σας με χυμό λεμονιού ή χρησιμοποιήστε ελάχιστο λαδολέμονο.
Πείτε….τυρίιιι
Το τυρί είναι ο καλύτερος φίλος της πίτσας. Μπορείτε, λοιπόν, αν όλα αποτύχουν να πασπαλίσετε από πάνω λίγη επιπλέον παρμεζάνα ή μοτσαρέλα όσο η πίτσα σας είναι ακόμα ζεστή από το φούρνο. Γίνετε δημιουργικοί όσον αφορά το τι τυρί θα επιλέξετε.