Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

9 λόγοι για να καταναλώνετε μαργαρίνη

ΑρχικήΟικιακά9 λόγοι για να καταναλώνετε μαργαρίνη
spot_img

cibum team

Πολλοί αναρωτιούνται συχνά: βούτυρο ή μαργαρίνη; Και οι δύο λιπαρές ουσίες χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, στη ζαχαροπλαστική, αλλά και για επάλειψη.

Αν είστε από αυτούς που αποφεύγουν τη μαργαρίνη, ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε για 9 λόγους:

  1. Αποτελεί καλή πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών όπως είναι η Α (υπεύθυνη για την υγεία των ματιών), η D (υπεύθυνη για την υγεία των οστών) και η βιταμίνη Ε (σημαντική αντιοξειδωτική βιταμίνη).
  2. Είναι νόστιμη! Αναδεικνύει τη γεύση των φαγητών και συστήνεται ως η ιδανικότερη επιλογή αντί του ζωικού βουτύρου.
  3. Περιέχει εκλεκτά φυτικά έλαια, γι’αυτό και αποτελεί καλή πηγή ω-3 και ω-6 λιπαρών οξέων, που είναι απαραίτητα. Τα ωμέγα 3 λιπαρά φαίνεται επίσης να μειώνουν τις φλεγμονές στο σώμα, προλαμβάνουν την εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και στην ομαλή λειτουργία, ανάπτυξη και αύξηση του οργανισμού.
  4. Δεν περιέχει trans λιπαρά οξέα, τα οποία έχουν συσχετισθεί με τα καρδιαγγειακά νοσήματα και την αύξηση της LDL-κακής-χοληστερόλης.
  5. Ταιριάζει με όλα! Στο πρωινό, για να ξεκινήσετε την ημέρα σας δυναμικά, στο τοστ, στα σάντουιτς που παίρνετε μαζί σας στο γραφείο, στη μαγειρική αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Στην περίπτωση που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε για τηγάνισμα, υπάρχουν ειδικά προϊόντα υγρής μαργαρίνης.
  6. Περιέχει ελάχιστο αλάτι, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από όσους χρειάζεται να περιορίσουν την κατανάλωση αλατιού μέσα στην ημέρα.
  7. Υπάρχουν μαργαρίνες με προσθήκη φυτοστερολών, συστατικά που μειώνουν αποτελεσματικά τη χοληστερόλη κατά 7-12,5%. Οι φυτικές στερόλες φαίνεται να μπλοκάρουν την απορρόφηση της χοληστερόλης στο έντερο και με αυτόν τον τρόπο σταδιακά βελτιώνουν το λιπιδαιμικό σας προφίλ και προστατεύουν το καρδιαγγειακό σας σύστημα.
  8. Συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς ελέγχοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα, καθώς είναι πηγή καλών – ακόρεστων λιπαρών όπως τα ω-3 ή τα μονοακόρεστα λιπαρά.
  9. Για όσους προσέχουν το σωματικό τους βάρος, υπάρχει και η επιλογή της μαργαρίνης light, που μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα αδυνατίσματος, αφού έχει ελάχιστες θερμίδες (22kcal/10g).

* Θέλεια Βασιλαντωνάκη, διαιτολόγος – διατροφολόγος

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο