Δεν πάει το μυαλό σας πόση δύναμη έχουν αυτοί οι λευκοί κόκκοι!
Το αλεύρι είναι ένα βασικό υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι, καθώς φτιάχνει αρτοποιήματα και πίτες και πανάρει τα τηγανητά μας. Το γνωρίζατε όμως ότι το αλεύρι μπορεί να δώσει λύσεις και σε πολλά οικιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά;
Αλεύρι για να ξεφορτωθείς τα μυρμήγκια
Δεν είναι λίγα τα σπίτια που αντιμετωπίζουν μικρούς ενοχλητικούς εισβολείς όπως τα μυρμήγκια. Το αλεύρι μπορεί να δώσει την λύση αρκεί να πασπαλίστε με αλεύρι το πέρασμα τους! Τα μικρά αυτά έντομα θα απομακρυνθούν καθώς το άμυλο του αλευριού τα απωθεί.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | «Ελέγξτε μήπως έχετε ακόμη στο ψυγείο» – Ανακάλυψαν επικίνδυνο παθογόνο σε σαλάτα μετά την ημερομηνία λήξης της
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Παίρνουν τα αυγά με τα καρότσια λόγω έλλειψης και ανόδου των τιμών! Όριο αγοράς από μεγάλα σούπερ μάρκετ – Απίστευτα βίντεο
Αλεύρι για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα στο μποστάνι
Εκτός από τα μυρμήγκια, το αλεύρι μπορεί να απομακρύνει και τα παράσιτα στο μποστάνι σας. Πασπαλίστε γύρω από τα λαχανικά σας και απαλλαγείτε μια και καλή από τα παράσιτα που καταστρέφουν την παραγωγή σας.
Αλεύρι για να γυαλίετε χάλκινα σκεύη
Τα χάλκινα σκεύη είναι εντυπωσιακά αλλά μετά από λίγο καιρό οξειδώνονται και μαυρίζουν. Δε χρειάζεται να αγοράσετε ακριβά καθαριστικά. Φτιάξτε μια πάστα με λίγο αλεύρι, ξύδι και χοντρό αλάτι και τρίψτε τα. Ξεπλύνετε τα με ζεστό νερό και δείτε τα να ξαναποκτούν την χαμένη λάμψη τους.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Δες αν έχεις κι εσύ την ομάδα αίματος που καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης – Μελέτη
Αλεύρι για να καθαρίσετε inox επιφάνειες
Το αλεύρι μπορεί να βοηθήσει και στο καθάρισμα των inox επιφανειών σας. Τρίψτε με ένα στεγνό πανί και λίγο αλεύρι τις επιφάνειες από inox και τα λίπη θα εξαφανιστούν στο λεπτό.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Τον σκότωσαν στο ξύλο και τον πέταξαν από γέφυρα επειδή χύθηκε το φαγητό του στο κάθισμα του λεωφορείου!
Αλεύρι για να ωριμάσει πιο γρήγορα το αβοκάντο
Έχετε αγοράσει αβοκάντο αλλά πρέπει να περιμένετε αρκετές ημέρες για να τα απολαύσετε καθώς είναι πολύ άγουρα; Κανένα πρόβλημα, βάλτε το σε μια σακούλα τροφίμων μαζί και αλεύρι, κλείστε το και αφήστε το για 24 ώρες. Την επομένη μέρα το αβοκάντο σας θα είναι έτοιμο.
Αλεύρι και για να ανοίγουμε τα βάζα
Προσπαθείτε να ανοίξτε ένα γυάλινο βάζο και δεν τα καταφέρνετε; Απλώστε λίγο αλεύρι στο στόμιο. Το καπάκι θα ξεκολλήσει και το βάζο σας θα ανοίξει!
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Έτσι θα διώξετε τη μυρωδιά ψαρίλας από την κουζίνα
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Γάλα αμυγδάλου: Πώς θα καταλάβετε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ έχει χαλάσει