Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
20.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Χρηστικό: Το “κόλπο” για να μην κολλάει η πλαστική μεμβράνη κουζίνας

ΑρχικήΟικιακάΧρηστικό: Το "κόλπο" για να μην κολλάει η πλαστική μεμβράνη κουζίνας
spot_img

Το πλαστικό περιτύλιγμα μπορεί να είναι δύσκολο στην χρήση και αντί να μας διευκολύνει, μας σπάει τα νεύρα, καθώς κολλάει στο εαυτό του, δεν βρίσκουμε εύκολα την άκρη του, και είναι άθλος όταν καταφέρουμε να κόψουμε ένα ακέραιο κομμάτι

Η πλαστική μεμβράνη περιτυλίγματος τροφίμων και όχι μόνο, είναι απαραίτητο εργαλείο για κάθε νοικοκυριό για κάθε κουζίνα. Βασιζόμαστε σε αυτήν όχι μόνο για την αποθήκευση και την κατάψυξη τροφίμων, αλλά και για την προστασία τους ακόμα και για την εκτέλεση ορισμένων εργασιών της κουζίνας, όπως το χτύπημα των κοτόπουλων και την παρασκευή κορμών από ζύμη ή σοκολάτα. 

Όμως το πλαστικό περιτύλιγμα μπορεί να είναι δύσκολο στην χρήση και αντί να μας διευκολύνει, μας σπάει τα νεύρα, καθώς κολλάει στο εαυτό του, δεν βρίσκουμε την άκρη του, δεν ξεκολλάει από το υπόλοιπο και επιπλέον όταν καταφέρουμε να αποσπάσουμε ένα κανονικό μεγάλο κομμάτι, δεν κολλάει σωστά και όπως θέλουμε πάνω από πλαστικά ή γυάλινα σκεύη. Τελικά καταλήγουμε να πετάμε αρκετό, μέχρι να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα ή ίσως δεν φτάνουμε και ποτέ.

Αν και υπάρχουν διάφορες μάρκες σελοφάν θα λέγαμε πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και θα ήταν παράξενο εάν κάποιος έλεγε ότι έχει βρει μία μάρκα πλαστικής μεμβράνης που κολλάει σφιχτά σε όλα τα είδη σκευών και είναι επίσης εύκολο στη διανομή και τη χρήση. 

Η λύση

Το πλαστικό περιτύλιγμα έχει σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά κολλώδες και να κολλάει σε δοχεία και τρόφιμα, επομένως είναι λογικό να κολλάει και στον εαυτό του. Το κλειδί για να αποφύγετε αυτήν την άβολη κατάσταση είναι απλό: Αντί να αποθηκεύετε την πλαστική σας μεμβράνη σε ένα συρτάρι, δοκιμάστε να την φυλάξετε στο ψυγείο ή για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα στην κατάψυξη.

Όλες οι πλαστικές μεμβράνες κουζίνας κατασκευάζονται από έναν από τους δύο βασικούς τύπους υλικών: πολυβινυλοχλωρίδιο ή πολυαιθυλένιο. Κάθε περιτύλιγμα προσκολλάται στον εαυτό του όχι από αυτά τα βασικά υλικά, αλλά από τις κόλλες που προσθέτουν οι κατασκευαστές

Το πλαστικό περιτύλιγμα είναι επίσης γνωστό ότι δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό που οδηγεί στο επιχείρημα για την αποθήκευση του στην κατάψυξη καθώς ο κρύος αέρας μειώνει τον στατικό ηλεκτρισμό και έτσι δεν είναι τόσο δύσχρηστο.

Εάν λοιπόν φυλάτε την πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο, ή ακόμα καλύτερα στην κατάψυξη, δεν κολλάει με τον εαυτό της, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί για να καλύψει ένα πιάτο. Καθώς ζεσταίνεται, γίνεται ξανά κολλώδης, αλλά σίγουρα είναι πιο εύκολη στον χειρισμό της όταν είναι κρύα.

Δοκιμάστε το και θα μειώσετε τουλάχιστον έναν από τους παράγοντες που σας σπάνε τα νεύρα… Εκτός εάν χωράνε και οι άλλοι στο ψυγείο!

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Κίνδυνος έκθεσης των εφήβων σε τοξικό μόλυβδο και ουράνιο σύμφωνα με μελέτη

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη εφαρμογής κανονισμών και προσπαθειών πρόληψης με πρωταρχικό στόχο τους εφήβους.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα