Έρευνα αποδεικνύει πως ακόμα και μια μπύρα έχει περισσότερα οφέλη στο μικροβίωμα του εντέρου από τα μοντέρνα προβιοτικά.
Ποια είναι η επόμενη μεγάλη διατροφική εμμονή της Gen Z; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, αφορά στην υγεία του εντέρου τους, για αυτό και έχουν “δοξάσει” την κατανάλωση προβιοτικών και τα μοντέρνα, υγιεινά φαγητά του Tik Tok.
Αλλά σκούρα τα πράγματα για την γενιά, στα χέρια της οποίας υπόκειται το άμεσο μέλλον μας, καθώς σύμφωνα με επιστήμονες του Ιατρικού Πανεπιστημίου Dalian της Κίνας, ακόμα και η κατανάλωση μπύρας θα ήταν καλύτερη για το έντερο από την κατανάλωση μοντέρνων προβιοτικών, τα οποία είναι αναποτελεσματικότερα από τα περισσότερα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση.
Αν και τα προβιοτικά φέρονται να βελτιώνουν το μικροβίωμα του εντέρου και να βελτιώνουν ως εκ τούτου την υγεία του, οι επιστήμονες θέλουν την μπύρα και τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως γιαούρτι, kombucha, ξινολάχανο, τουρσιά, miso, tempeh, kimchi, κεφίρ, ψωμί με προζύμι και ορισμένα τυριά να είναι πολύ αποτελεσματικότερα για αυτόν το σκοπό.
Η μπύρα, μάλιστα, περιέχει έναν τύπο ένωσης που ενισχύει τις πολυφαινόλες, οι οποίες, όταν συνδυάζονται με τις φυτικές ίνες του παρασκευάσματος, ενισχύουν το μικροβίωμα του εντέρου. “Έχει αναφερθεί ότι η κατανάλωση μπύρας έχει ρυθμιστική επίδραση σε διάφορες φυσιολογικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος”, υποστηρίζουν οι ερευνητές.
Μάλιστα, πολλές είναι οι έρευνες που δείχνουν ότι αν κάποιος καταναλώνει στην εφηβεία τους και στις αρχές των 20 ετών της ηλικίας του γεύματα εμπλουτισμένα με προβιοτικά γαλακτοκομικά, το αποτέλεσμα θα είναι ένα ιδιαίτερα υγιές έντερο. Αλλά, όπως είναι κατανοητό, ένα προβιοτικό με γεύση φράουλα ή σε χάπι είναι ίσως πιο ελκυστικό για ένα παιδί, από ότι είναι ένα τυρί ή γιαούρτι με δυσάρεστη οσμή!