Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, 2022
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αυστρία: Περισσότεροι άνθρωποι νόσησαν το 2021 από τροφικές δηλητηριάσεις

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΑυστρία: Περισσότεροι άνθρωποι νόσησαν το 2021 από τροφικές δηλητηριάσεις
spot_img

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της  Αυστριακής Υπηρεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, περισσότεροι άνθρωποι νόσησαν από τροφική δηλητηρίαση το 2021, παρότι ο αριθμός των επιδημιών παρέμεινε ο ίδιος με το 2020.

Ο αριθμός των επιδημιών τροφικής δηλητηρίασης το 2021 ήτα ίδιος με αυτόν του 2020, ωστόσο περισσότεροι άνθρωποι νόσησαν σοβαρά εξ αιτίας τους, σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της  Αυστριακής Υπηρεσίας για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων (AGES).

Η AGES ανέφερε 20 εστίες τροφικής δηλητηρίασης τον περασμένο χρόνο σε σύγκριση με 21 το 2020. Ωστόσο, 92 άτομα προσβλήθηκαν το 2021, έναντι 67 το 2020. Ακόμη, 27 άτομα χρειάστηκε να νοσηλευτούν το 2021 σε σύγκριση με 17 το 2020, ενώ δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους πέρσι από ίδιες αιτίες, έναντι ενός το 2020.

Η σαλμονέλα ήταν ο πιο κοινός παράγοντας  τροφικής δηλητηρίασης, με εννέα μικρές επιδημίες και 61 κρούσματα.  Δεύτερο παθογόνος παράγοντας είναι το καμπυκοβακτήριο, με 6 εστίες και 12 ασθενείς. Ακολουθεί η τοξίνη  Shiga E. coli (STEC) με τέσσερα περιστατικά και 14 ασθενείς  και τελευταία έρχεται η λιστέρια με πέντε ασθενείς, δύο από τους οποίους κατέληξαν.

Η μεγαλύτερη επιδημία προκλήθηκε από τη μονοφασική Salmonella Typhimurium, από την  οποία αρρώστησαν 31 άτομα, ενώ 10 χρειάστηκε να νοσηλευτούν. Η επιδημία αποδόθηκε σε μολυσμένα γεύματα σε εστιατόριο εντός ζωολογικού κήπου. Διεθνή προέλευση έχει  το περιστατικό  επιδημίας που προκλήθηκε από Salmonella Braenderup σε πεπόνια που εισήχθησαν από την Ονδούρα. Στην Αυστρία 11 άνθρωποι μολύνθηκαν από το βακτήριο  και επτά νοσηλεύτηκαν.

Η λιστερίωση, εξαιτίας της οποίας πέντε άτομα μολύνθηκαν και δύο πέθαναν, αποδόθηκε σε κατανάλωση κρέατος από σφαγείο, ενώ το καμπυλοβακτήριο jejuni προήλθε από κρέας κοτόπουλου από άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Τέλος, τρία κρούσματα ήταν εισαγόμενα, καθώς οι ασθενείς προσβλήθηκαν κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό. Το 75% όλων των επιδημιών τροφικής δηλητηρίασης στην Αυστρία πέρσι ταξινομήθηκαν ως οικιακές επιδημίες.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για τη Σαλμονέλα της Αυστρίας ο αριθμός των ατόμων στα οποία ανιχνεύτηκε το βακτήριο αυξήθηκε από 906 το 2020 σε 1.048 το 2021, ενώ στη χώρα αναφέρθηκαν 6.019 περιπτώσεις καμπυλοβακτηρίωσης και  36 περιπτώσεις διηθητικής λιστερίωσης. Επτά άτομα να πέθαναν μέσα σε 28 ημέρες από τη διάγνωση.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.

Μέλι σε ζεστό γάλα: Ωφέλιμο, άχρηστο ή μήπως… επικίνδυνο;

Το μέλι στο ζεστό γάλα είναι μια γλυκιά χειμωνιάτικη συνήθεια που επιπλέον μας ανακουφίζει στον πονόλαιμο και στο κρύωμα. Αλλά μήπως το μέλι χάνει τις ευεργετικές του ιδιότητες όταν ζεσταίνεται; Και έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται ότι γίνεται τοξικό;
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα