Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Διαβήτης: Σημαντική μείωση των νοσηλειών για οξέα επεισόδια διαβήτη μετά την έναρξη του συστήματος FreeStyle Libre

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΔιαβήτης: Σημαντική μείωση των νοσηλειών για οξέα επεισόδια διαβήτη μετά την έναρξη του συστήματος FreeStyle Libre
spot_img

 

Γαλλική επιστημονική μελέτη.

Η έναρξη της θεραπείας με ινσουλίνη σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 (ΣΔ2) μπορεί να είναι απαραίτητη για την επίτευξη γλυκαιμικών στόχων, αλλά σχετίζεται με οξέα συμβάντα διαβήτη (ADEs), συμπεριλαμβανομένης της σοβαρής υπογλυκαιμίας (SH) ή της διαβητικής κετοξέωσης (DKA).

Γάλλοι επιστήμονες σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο liebertpub.com αξιολόγησαν τον αντίκτυπο της  έναρξης του συστήματος FreeStyle Libre ® (FSL) στις νοσηλείες για οξέα συμβάντα διαβήτη (ADE) σε άτομα με διαβήτη τύπου 2 σε σχήμα βασικής ινσουλίνης± αντιδιαβητικά φάρμακα μη ινσουλίνης.

Το σύστημα FreeStyle Libre μετρά τα επίπεδα γλυκόζης μέσω ενός μικρού αισθητήρα που εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του βραχίονα. Παρέχει μετρήσεις γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο για έως και 10 ημέρες μέρα, νύχτα. Ο αισθητήρας μπορεί να διαβάσει τα επίπεδα γλυκόζης και μέσα από τα ρούχα. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Lanset όσοι χρησιμοποιούν το σύστημα FreeStyle Libre περνούν 38% λιγότερο χρόνο υπογλυκαιμίας σε σύγκριση με όσους διαχειρίζονται την γλυκόζη τους με το παραδοσιακό σύστημα αυτοελέγχου γλυκόζης.

Στην νέα μελέτη οι Γάλλοι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα για τους 12 μήνες πριν και έως 24 μήνες μετά την έναρξη του FSL και διαπίστωσαν  το 2,01% είχε τουλάχιστον μία νοσηλεία για οποιαδήποτε ADE το έτος πριν από την έναρξη της FSL, σε σύγκριση με 0,75% (1 έτος) και 0,60% (2 χρόνια). Οι μειώσεις στις ADE προήλθαν από 75% λιγότερες εισαγωγές DKA, με μείωση 44% στις εισαγωγές SH. Αυτά τα μοτίβα μειωμένων ADEs παρέμειναν μετά από 2 χρόνια, με περαιτέρω μείωση 43% στα ποσοστά DKA.

Συμπεράσματα/Ερμηνεία: Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την αξία του συστήματος FSL στη μείωση των ADE σε άτομα με ΣΔ2 στη Γαλλία που δεν υποβάλλονται σε εντατική θεραπεία με ινσουλίνη και αρχικά υποβάλλονται σε θεραπεία με βασική θεραπεία μόνο με ινσουλίνη.

Για να διαβάσετε τη μελέτη πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Αυστηρά μέτρα για την πάταξη “ψευδοοικολογικών” ισχυρισμών στις ετικέτες

Το 53,3 % των περιβαλλοντικών ισχυρισμών στην ΕΕ διαπιστώθηκε ότι είναι ασαφείς, παραπλανητικοί ή αβάσιμοι και το 40 % ατεκμηρίωτοι.

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα