Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα… Αλλά ποιο χρώμα μήλου;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΈνα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα... Αλλά ποιο χρώμα μήλου;
spot_img

Τα μήλα έχουν πολλές ποικιλίες και χρώματα, αλλά ποιο έχει μεγαλύτερη διατροφική αξία;

Το φθινόπωρο πλησιάζει και ξεκινά η συγκομιδή μήλων. Υπάρχει άραγε κάποιο είδος ή χρώμα μήλου που είναι πιο θρεπτικό από άλλα;

Όσον αφορά το χρώμα, τα μήλα μπορεί να κυμαίνονται μεταξύ πράσινου, κίτρινου, κόκκινου και συχνά έχουν μείγμα χρωμάτων. «Τα μήλα έχουν πολλές ποικιλίες και χρώματα, αλλά όσον αφορά τη διατροφική τους αξία, η διαφορά μεταξύ τους είναι ελάχιστη», υποστηρίζει η πιστοποιημένη διαιτολόγος-διατροφολόγος Kelley Springer της New York Apple Association.

«Ωστόσο, τα μήλα με πιο σκούρα κόκκινη ή μοβ φλούδα, έχουν συχνά υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών που βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα», εξηγεί η Springer.

«Το ρητό “ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα” έχει μεγάλη δόση αλήθειας», λέει η Diane Lindsay-Adler από το Boston Children’s Health Physicians. «Τα μήλα μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από σοβαρές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, του καρκίνου και άλλων. Τα πράσινα μήλα παίρνουν το χρώμα τους από τη χλωροφύλλη, ένα άλλο αντιοξειδωτικό, το οποίο μελετάται για πιθανές προστατευτικές επιδράσεις κατά των καρκινικών όγκων. Αλλά και τα κίτρινα μήλα έχουν καροτενοειδή, που μειώνουν τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων και οφθαλμικών παθήσεων», υποστηρίζει η Lindsay-Adler.

Ενώ δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα μήλα σε σχέση με το χρώμα τους, οι διαφορετικές ποικιλίες μήλων μπορούν να καλύψουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες.
Τα πράσινα μήλα είναι “χαμηλότερα σε ζάχαρη και πλούσια σε φυτικές ίνες”, δήλωσε η Lindsay-Adler, πράγμα που σημαίνει ότι είναι “μια καλή επιλογή για όσους παρακολουθούν την πρόσληψη ζάχαρης”.
“Τα φλαβονοειδή και τα αντιοξειδωτικά των μήλων είναι χρήσιμα για τη διατήρηση υγιούς σακχάρου στο αίμα”, είπε.

«Μια μελέτη διαπίστωσε ότι “οι γυναίκες που έτρωγαν ένα ή περισσότερα μήλα την ημέρα είχαν 28% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με εκείνες που δεν έτρωγαν κανένα. Τα μήλα είναι επίσης εξαιρετικά για την υγεία του εντέρου και της καρδιάς. Η πηκτίνη που περιέχουν είναι πρεβιοτικό, παρέχοντας τροφή για τα φιλικά βακτήρια του εντέρου. Το θρεπτικό περιεχόμενο των μήλων συμβάλλει επίσης στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε υγιή επίπεδα», συμπληρώνει η Springer.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο