Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εργαλείο για την αξιολόγηση των συστάσεων για υγιή ενυδάτωση

ΑρχικήΝέαΕργαλείο για την αξιολόγηση των συστάσεων για υγιή ενυδάτωση
spot_img

Τι έδειξαν οι ερευνητές της Virginia Tech.

   Ένα καινοτόμο εργαλείο που δίνει μια βαθμολογία συστάσεων για υγιή ενυδάτωση που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κυβερνήσεις για να ενθαρρύνουν την πιο υγιεινή ενυδάτωση και να αποθαρρύνουν την πρόσληψη ζαχαρούχων ροφημάτων, σχεδίασαν οι ερευνητές της Virginia Tech σε μια μελετη που δημοσιεύθηκε στο Nutrients. Αφού μελέτησαν την πληρότητα και τη σαφήνεια των κατευθυντήριων γραμμών για τα υγιεινά ποτά για τις χώρες που θέσπισε φορολογική νομοθεσία για τα ζαχαρούχα ποτά από το 2000-23, ανέλυσαν το κείμενο και τις γραφικές συστάσεις στις εθνικές διατροφικές οδηγίες από διάφορες χώρες για να δουν πώς ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να αντικαταστήσουν τα αναψυκτικά με το νερό.

   Η αντικατάσταση των αναψυκτικών με το νερό, βοηθά στη μείωση του κινδύνου παχυσαρκίας, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη τύπου 2 και άλλων προβλημάτων υγείας. Οι ερευνητές συνιστούν στις κυβερνήσεις να αναπτύξουν και να προωθήσουν ισχυρές συστάσεις υγιεινής ενυδάτωσης για τη μείωση των κινδύνων για την υγεία για τους πληθυσμούς παγκοσμίως.

   «Είναι σημαντικό για εμάς να κατανοήσουμε πώς η φορολογική νομοθεσία για τα ζαχαρούχα ποτά ευθυγραμμίζεται με τις εθνικές διατροφικές οδηγίες που βασίζονται στα τρόφιμα που προωθούν το νερό και άλλα υγιεινά ποτά όπως το γάλα και ο 100 τοις εκατό χυμός», δήλωσε η Nicole Leary, επικεφαλής ερευνήτρια στο έργο και Ph. .ΡΕ. υποψήφιος στο Τμήμα Ανθρώπινης Διατροφής, Τροφίμων και Άσκησης. «Εξετάσαμε πώς οι ισχυρές διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές θα μπορούσαν να συμπληρώσουν άλλες στρατηγικές αλλαγής πολιτικής, συστήματος και περιβάλλοντος για τις κυβερνήσεις για να προωθήσουν τη συνοχή των πολιτικών και να ομαλοποιήσουν κοινωνικά το νερό ως το προεπιλεγμένο υγιεινό ρόφημα».

Οι πρόσθετες συστάσεις περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα.
  • Περιορίστε την πρόσληψη ζαχαρούχων ποτών, όπως σόδα, ποτά φρούτων, ενεργειακά ποτά και αθλητικά ποτά.
  • Θέσπιση φόρων στα ποτά με ζάχαρη και δέσμευση των εσόδων για προγράμματα προώθησης της υγείας και εκστρατείες μέσων ενημέρωσης που ενθαρρύνουν το πόσιμο νερό.
  • Περιορίστε την πρόσληψη τεχνητών γλυκαντικών και μηδενικών θερμίδων.

   Από τις 93 χώρες που είχαν βάλει στόχο τους φόρους στα ζαχαρούχα ποτά το 2023, 58 χώρες είχαν διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές με βάση τα τρόφιμα. Αφού εξέτασαν περαιτέρω τα δεδομένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 48 από τις χώρες είχαν συμπληρωματικά μηνύματα που ενθάρρυναν το νερό και αποθάρρυναν τα ζαχαρούχα ποτά.

   Οι ερευνητές κατέταξαν τις χώρες, χρησιμοποιώντας μια βαθμολογία σύστασης υγιεινής ενυδάτωσης που κυμαίνεται από 0-12. Η βαθμολογία έλαβε υπόψη τη σαφήνεια του μηνύματος, την πρόσβαση, την αιτιολόγηση, τις ενέργειες, την ιδιαιτερότητα και το οπτικό περιεχόμενο των οδηγιών. Η Βολιβία, το Περού και το Μπρουνέι σημείωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν μεσαία βαθμολογία 7.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο