Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
19 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε ψωμί πριν το κυρίως γεύμα;

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓιατί δεν πρέπει να τρώμε ψωμί πριν το κυρίως γεύμα;
spot_img

Ποια τα αρνητικά της κατανάλωσης ψωμιού πριν το γεύμα;

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε καλά τους “κινδύνους” του να τσιμπολογάμε ψωμί πριν φάμε έξω σε μια ταβέρνα ή εστιατόριο, αλλά για κάποιο λόγο, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να το κάνουμε.

Πέρα, όμως, από το προφανές, ότι δηλαδή το ψωμί δεν αφήνει “χώρο” για να απολαύσουμε το κυρίως γεύμα, υπάρχουν και πρόσθετα αρνητικά σε αυτή τη συνήθεια. Σύμφωνα με διατροφολόγους, η σειρά με την οποία τρώμε το φαγητό μας είναι ένα από τα πράγματα, στα οποία πρέπει να δίνουμε βάση για να εξισορροπήσουμε το σάκχαρο στο αίμα και να βελτιώσουμε την πέψη. Και δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι το ψωμί πριν το γεύμα δεν είναι καλή επιλογή.

Ο κύριος λόγος που πρέπει να μείνουμε μακριά από το καλάθι με το ψωμί στα εστιατόρια οφείλεται στο άμυλο που περιέχει. Αναλυτικότερα, όταν το στομάχι μας είναι άδειο, τα αμυλούχα τρόφιμα, όπως το ψωμί, μπορούν να προκαλέσουν σημαντική αύξηση της γλυκόζης και να επηρεάσουν σημαντικά τη διαδικασία της πέψης, για όλο το γεύμα που θα ακολουθήσει.

“Η κατανάλωση ψωμιού, ιδιαίτερα επεξεργασμένου λευκού ψωμιού, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της ινσουλίνης και έπειτα απότομη πτώση, που αργότερα θα δημιουργήσει ξανά αίσθημα πείνας. Μπορεί επίσης να διαταράξει τη ρύθμιση της όρεξης, οδηγώντας ενδεχομένως σε υπερκατανάλωση τροφής κατά τη διάρκεια του κύριου γεύματος”, λέει στο womanandhome.com ο ειδικός διατροφής στο βρετανικό κέντρο Omni, Andy Daly.

Ποια είναι η καλύτερη λύση, λοιπόν; Να παραλείψουμε τελείως το ψωμί; Όχι! Αντίθετα, μπορούμε να το καταναλώσουμε μαζί με τις πρωτεΐνες και τα λαχανικά, προκειμένου η καμπύλη της γλυκόζης να ισορροπήσει. Ωστόσο, μερικοί διατροφολόγοι συνιστούν μαύρο ή πολύσπορο ψωμί ως καλύτερη εναλλακτική, προκειμένου να μην χρειάζεται να ανησυχεί κανείς για το τσιμπολόγημα, αλλά να βελτιώνει την ποσότητα του σακχάρου στο αίμα και να ομαλοποιεί την πέψη.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ηχηρή αποχώρηση Χαρουτουνιάν από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα – Ανταλλαγές πυρών με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό έστειλε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ – Έχει λήξει η θητεία του λέει το ΥΠΑΑΤ.

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα